Pijen që duhet ta konsumoni çdo mëngjes për shtypje më të ulët të gjakut

Pijen që duhet ta konsumoni çdo mëngjes për shtypje më të ulët të gjakut
Tash esht Koha

Shtypja e lartë e gjakut i prek një në katër të rritur vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, por edhe shumë njerëz tjerë nuk e dinë se vuajnë nga kjo sëmundje.

Kjo për shkak se simptomat rrallëherë vërehen

Mënyra më e mirë për të kuptuar nëse vuani nga problemi i shtypjes së lartë të gjakut është duke e kontrolluar rregullisht shtypjen te doktori.

Si rregull i përgjithshëm, ekspertët shëndetësorë rekomandojnë ta ulni sasinë e kripës në ushqim që e konsumoni dhe të hani më shumë pemë e perime.

Kripa e rritë shtypjen e gjakut dhe, rrjedhimisht, aq më shumë që konsumoni kripë, aq më të lartë do ta keni shtypjen e gjakut.

Rekomandohet që t’i hani më pak se 6 gramë kripë në ditë – sasi e barabartë me rreth një luge çaj.

Sidoqoftë, ekspertët thonë se edhe shujta e parë e ditës – mëngjesi – ka shumë rëndësi në shtypjen e gjakut.

Më saktësisht, ka shumë rëndësi ajo çfarë konsumoni në mëngjes.

Doktorët thonë se zgjidhja ideale për uljen e shtypjes së gjakut është konsumimi i lëngut të panxharit në mëngjes.

Studimet kanë treguar se panxhari mund ta ulë dukshëm shtypjen e gjakut vetëm pas disa orëve që e keni konsumuar.

Panxhari në mënyrë natyrale përmban sasi të mëdha të nitratit, të cilin trupi e konverton në oksid nitrik.

Ky përbërës i zgjeron enët e gjakut, e rritë qarkullimin e gjakut dhe në përgjithësi e ulë shtypjen e gjakut.

Tash esht Koha
TAGS