Prej infeksionet urinare e deri tek gurët në veshka – të mirat e lëngut të shalqirit

Prej infeksionet urinare e deri tek gurët në veshka –  të mirat e lëngut të shalqirit
Tash esht Koha

Stina e verës karakteriozet me pemët dhe perimet që sjellë, një ndër ta është edhe shalqiri që ka shumë dobi për organizmin tonë.

Ne ju sjellim disa nga të mirat e shalqirit për shëndetin:

Lëngu i shalqirit lufton gurët në veshka dhe redukton inflamacionin

Gurët në veshka dalin me urinimin dhe lëngu i shalqirit ju ndihmon për një urinim të shpeshtë dhe gjithashtu përbërësit e tij ndihmojnë në tretjen dhe zvogëlimin e gurëve.

Humbje peshe

Citrulina që ndodhet në shalqi mund të ndihmojë në humbjen e peshës dhe fibra e gjetur në lëkurën e tij mund t’ju ndihmojë të ndiheni më të ngopur për më gjatë. Studimet kanë treguar se njerëzit që konsumojnë citrulinë nga burime natyrore humbin 30 për qind më shumë peshë se ata që nuk e bëjnë

Anti-inflamator

Lycopene që ndodhet në lëkurën e shalqirit mund të jetë në gjendje për të zvogëluar inflamacion në sëmundje si artriti dhe gjithashtu mund të zvogëlojë rrezikun e sulmit në zemër dhe kancerin e zorrës së trashë.

Trajton infeksionet e traktit urinar

Pronat diuretike dhe hidratuese të shalqirit me aftësitë e tij të pastrimit të janë të dobishme për përmirësimin e funksioneve të veshkave dhe për trajtimin e infeksioneve të traktit urinar. Në shenjën e një infeksioni urinar përdorni lëngun e shalqirit sa më shumë të mundeni.

Gratë shtatzëna mund të përfitojnë prej lëkurës së shalqirit

Lëngu i tij sëbashku me pjesët e tjera mund të zvogëlojnë urthin dhe mund të zvogëlojnë ënjtjen që lidhet me shtatzëninë. Sheqernat natyrale madje mund të reduktojnë sëmundjen e të vjellave në mëngjes!

Tash esht Koha
TAGS