Prej vitit 2010 Kosovën e lëshuan rreth 189 mijë persona

Prej vitit 2010 Kosovën e lëshuan rreth 189 mijë persona
Tash esht Koha

Profesori Rifat Blaku ka thënë se në bazë të të dhënave që ai i posedon numri i azilkërkuesve kosovarë në vendet e Europës nga viti 2010 është rreth 189 mijë, kurse numri i të kthyerve në Kosovë është rreth 60 mijë.

Blakaj ka treguar se të dhënat e tij janë nga IOM, UNHCR, ASK etj.

“Tipi i migrantit shqiptar të pasluftës, është i të riut të shkolluar e të kualifikuar dhe që e sheh perspektivën që përkohësisht ta zbutë situatën”, ka thënë Blakaj për televizionin publik të Kosovës.

Tash esht Koha
TAGS