Pse duhet të hani një vakt të vogël pas çdo stërvitje

Ka arsye të ndryshme për t’i lënë anash ushqimet menjëherë pas një stërvitjeje. Hulumtimet tregojnë se stërvitja – sidomos periudha e gjatë ose intensive e saj – ul ghrelin hormon stimulues të oreksit dhe mund të kërkojë deri në tre orë që oreksi juaj të kthehet në gjendjen normale.

Por nëse nuk hani, oreksi juaj mund t’ju trokas mbi kokë sapo të kthehet, thotë Skolnik.

Të gjithë ju duhet të hani një vakt të vogël, brenda një ore të mbarimit të stërvitjes tuaj.

TAGS