Pse Zvicra është vendi më i sigurt në botë për turistët?

Rezultatet më të larta që Zvicra mori janë rezultat i një sërë faktorësh.

Ato përfshijnë numrin vjetor të turistëve të vrarë ose të plagosur në rrugë, rreziqet e epidemive, dhunës, terrorizmit, fatkeqësive natyrore, si dhe nëse linjat ajrore që fluturojnë brenda dhe jashtë vendit janë në listën e zezë të Komisionit Evropian.

Kritere të tjera, siç është cilësia e kujdesit shëndetësor, gjithashtu merren parasysh.

Studimi vlerësoi gjithashtu cilësinë e ajrit, infrastrukturën sanitare, si dhe rreziqet e ekspozimit ndaj sëmundjeve të tilla si ethet e verdha dhe SIDA.

Zvicra është i vetmi vend në listë që shënoi më shumë se 90 pikë nga 100 në të gjitha kategoritë kryesore.

Ajo shënoi 98 për disponueshmërinë e transportit, 92 për shëndetin, dhe midis 90 dhe 91 në rreziqe të dhunës dhe katastrofave natyrore.

Singapori është në vendin e dytë për sa i përket sigurisë. Në anën e kundërt të spektrit, tre destinacionet më të rrezikshme për udhëtarët ishin Sudani i Jugut, Republika Demokratike e Kongos dhe Republika e Afrikës Qendrore.

Një faktor i rëndësishëm është krimi, dhe Zvicra ka një nga nivelet më të ulëta në Evropë. Një raport i vitit 2019 zbuloi se kur bëhet fjalë për krimin e raportuar në Zvicër, tendenca e përgjithshme është në rënie, përcjell albinfo.ch

Një raport i lëshuar në janar 2020 zbuloi se rrugët e Zvicrës janë të sigurta – dhe po bëhen më të sigurta.

Vetëm tre vende në botë kanë një shkallë më të ulët të vdekjes në rrugët e tyre – Singapori, Irlanda dhe Suedia – ndërsa vetëm dy vende kanë një rrezik më të ulët të vdekjes në shembullin e një dëmtimi në rrugë (Sllovenia dhe Zelanda e Re).

Sondazhi i fundit nga raporti i SHBA News & World, i lëshuar në fillim të këtij muaji, gjithashtu e ka vendosur Zvicrën në krye kur bëhet fjalë për sigurinë.

Në dhjetor, SOS International, një kompani e shërbimeve të rrezikut të sigurisë së udhëtimit, ka renditur Zvicrën në mesin e vendeve më të rrezikshme në botë për të udhëtuar brenda.

Dhe ra fjala, Zvicra është gjithashtu ndër vendet më të sigurta në të gjithë botën për shpërnguljet sipas një raporti nga Internations.

Në raport, rreth 96% e emigrantëve ndjehen personalisht të sigurt në Zvicër. Raporti thotë: “Zvicra konsiderohet një vend i sigurt për të jetuar, me 75% të emigrantëve në Zvicër duke vlerësuar sigurinë e tyre personale si shumë të mirë (vs 48% globalisht) dhe vetëm 1% vlerësojnë nivelin e paqes atje, negativisht, në krahasim me 10 % globalisht”.

TAGS