Pyetja që ka ‘trembur’ Tahirin: ‘Kurban’ nuk do të thotë të shkosh në burg

Pyetja që ka ‘trembur’ Tahirin: ‘Kurban’ nuk do të thotë të shkosh në burg

Saimir Tahiri ka deklaruar se vazhdimit tentohet të trembet me këtë pyetje, por siç e sheh ai kurban janë njerëzit brenda dhe jashtë qeverisë që nuk janë të lirë për të folur e jetuar jetën e tyre ashtu siç e mendojnë

“Më keni trembur sa herë me pyetjen a bëhesh kurban apo jo. ‘Kurban’ nuk do të thotë të shkosh në burg, do të thotë të mos jesh i lirë të mendondosh, pa të thënë se çfarë duhet të mendosh, kurban janë ata që nuk janë të lirë të flasin, po nuk ju thanë se çfarë duhet të flasin. Ka njerëz që janë në burg dhe që sërish janë të lirë. Kurban do të thotë të mos jesh e lirë dhe jam i bindur në parti, qeveri dhe jashtë qeverie njerëz që janë kuban, që sjanë njerëz të lirë të flasin.
Kam njohur burra që kanë bërë burg dhe kanë qenë të lirë.
Janë dhe këta që qeverisin nga 1990 e deri më sot janë kurbanë dhe unë jo.