Qytetarët e Cyrihut të shqetësuar, nxitojnë të raportojnë mushkonjat-tigër

Qytetarët e Cyrihut të shqetësuar, nxitojnë të raportojnë mushkonjat-tigër

Autoritetet e Cyrihut janë kontaktuar nga shumë qytetarë të shqetësuar që nga lajmet të martën se mushkonjat aziatike tigër ishin gjetur në zonën Wollishofen të qytetit. Deri tani të gjitha raportet kanë qenë alarmë të rrejshëm.

Banorët lokalë u ftuan në një sesion informimi dhe u siguruan se aktualisht nuk kishte arsye për t’u shqetësuar në lidhje me praninë e këtij insekti.

Megjithatë, autoritetet e qytetit kërkojnë ndihmë nga banorët në luftën kundër mushkonjave tigër, të cilat mund të mbajnë sëmundje të dëmshme si virusi Zika. Kushdo që vë te njërën inkurajohet që të kapë ose fotografojë atë për t’u dorëzuar në Departamentin e Mbrojtjes së Mjedisit dhe Shëndetit.

Gjatë dy ditëve të fundit numri i raporteve të insekteve potencialisht të rrezikshme është shumëfishuar. Aktualisht ka rreth pesë herë më shumë se zakonisht, qendra e këshillimit për parandalimin e dëmtuesve i tha agjencisë së lajmeve Keystone / SDA.

Megjithatë, ato që mendohet të jenë mushkonja e tigrave, gjithmonë kanë rezultuar të jenë lloje të tjera. Disa fotografi të mushkonjave të bushut aziatik janë dërguar, të cilat duken të ngjashme me mushkonjat e tigrave, por kanë vetëm tri unaza të bardha në këmbët e tyre të prapme, jo pesë, përcjell Albinfo.ch.

“Ne gjithashtu dërguam një fotografi të një gremçi”, tha Gabi Müller, kreu i njësisë së specializuara. “Por kjo nuk ka rëndësi – ne jemi të lumtur për ndihmën dhe bashkëpunimin”.