Rama: Perspektivat e Maqedonisë janë edhe MO-ja, gjuha shqipe

Rama: Perspektivat e Maqedonisë janë edhe MO-ja, gjuha shqipe

Edi Rama ka theksuar se prespektiva e Maqedonisë ëshët respektimi i Marrveshjes së Ohrit. Ai bëri thirrje që ligji për përdorimin e gjuhëve, veçmas gjuhën shqipe, të zbatohet. Ai përmendi Muzeun e alfabetit dhe bëri thirrje që të dy ministritë e kulturës të kontribojnë për ruajtjen e vlerave kombëtare. Ai shtoi se do të mbështes edhe më tutje komunitetin maqedon, në Shqipëri. Shqipëria do të vazhdojë ta mbështes Maqedoninë për në rrugën atlantike, NATO, si një stabilitet në vend, tha kryeministri Edi Rama, në seancë e përbashkët e qeverive të Maqedonisë dhe Shqipërisë në Pogradec.

Almakos.com