RDM: Qeveria të investojë në prodhimin e energjisë rinovuese dhe jo në centrale bërthamore

RDM: Qeveria të investojë në prodhimin e energjisë rinovuese dhe jo në centrale bërthamore

Nga partia Ripërtëritja Demokratike kanë reaguar në lidhje me informacioni që “ESM” që marrë pjesë në projektin për ndërtimin e centralit bërthamor “Belene” në Bullgari.

“RDM është kundër ndërtimit të centralit bërthamor, për shkak të rrezikut të saj për mjedisin jetësor dhe shëndetin e njeriut, që tregojnë katastrofat nukleare të Çernobilit dhe Fukushimës. Nuk është e rastit që Gjermania vendosi t’i mbyll centralet e saja nukleare deri më vitin 2022”, thuhet në deklaratën e RDM-së.

Nga atje thonë që në vendi të centraleve bërthamore, vendi ynë të investojë në prodhimin e energjisë rinovuese, si dielli dhe era./Telegrafi/