Rradhë të gjata në Kakavijë, reagon ministri Lleshaj: Po bëhen përpjekje për përshpejtimin e procedurave të testimit

Rradhë të gjata në Kakavijë, reagon ministri Lleshaj: Po bëhen përpjekje për përshpejtimin e procedurave të testimit

Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj ka reaguar me anë të një postimi në ‘Facebook’ lidhur me radhët kilometrike në KakavijëMinistri shkruan se në bashkëpunim me Ministrinë e Jashtme po bëhen përpjekje për të kërkuar para autoriteteve greke gjetjen e mundësive për përshpejtimin e procedurave të testimit dhe reduktimin e kohës së pritjes në kufi.

“Procedurat e reja të testimit për Covid-19 në kufirin shqiptaro-grek kanë krijuar radhë të gjata bashkë me problemet e pashmangshme shoqëruese. Policia e Shtetit është angazhuar maksimalisht për të menaxhuar situatën e vështirë të krijuar.

Në bashkëpunim me Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme po bëhen përpjekje për të kërkuar para autoriteteve greke gjetjen e mundësive për përshpejtimin e procedurave të testimit dhe reduktimin e kohës së pritjes në kufi.

Ministria e Brendshme u bën thirrje qytetareve që të informohen për gjendjen në Pikat e Kalimit Kufitar me Greqinë përpara se të ndërmarrin udhëtim drejt tyre, me qëllim që të shmangen sa të jetë e mundur pritjet e gjata në kushtet e temperaturave të larta.”, shkruan ai.