“Rreth 400 raste të dhunës seksuale janë paraqitur në EULEX”

“Rreth 400 raste të dhunës seksuale janë paraqitur në EULEX”

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka siguruar Shoqatën Lidhja e Invalidëve dhe Viktimave Civile të Luftës, se Qeveria që ai drejton do të jetë e përkushtuar në mbështetje të kategorive të dala nga lufta e Kosovës, si dhe viktimat civile.

Ai gjatë një takimi me kreun e kësaj shoqate, Mustafë Prenku, është njoftuar për punën e kësaj shoqate si dhe për sfidat me të cilat ballafaqohet.

Prenku tha se ka të evidentuara 500 raste të dhunës seksuale dhe se rreth 400 i ka paraqitur edhe në EULEX.

Prenku ka kërkuar nga kryeministri që kjo shoqatë të përfaqësohet në komisionin qeveritar për identifikimin dhe verifikimin e statusit të kësaj kategorie.