Sa zgjat afshi tek çiftet?

Sa zgjat afshi tek çiftet?

Afshi zgjat përafërsisht 317,5 ditë.

Divorci ndodh kryesisht gjatë vitit të katërt të martesës, gjë që do të thotë se procesin gjyqësor e iniciojnë nga fundi i vitit të tretë.

Dhe nga 558 tipa të shoqërive njerëzore vetëm 24 për qind janë monogamie.

Këto të dhëna i thekson shkrimtari francez Frédéric Beigbeder i cili konstaton se nuk ekziston dashuri e përjetshme.

Në fillim është çdo gjë e mrekullueshme, madje po ashtu edhe ju.

Nuk mund të vini në vete nga magjia që jeni aq shumë të dashuruar.

Çdo ditë sjell një barrë të lehtë të befasie.

Askush në botë kurrë nuk ka përjetuar kënaqësi të tillë.

Lumturia ekziston dhe është krejtësisht e thjeshtë.

Një vit jetese do të thotë një sërë mëngjesesh me diell, madje edhe në sërë pasditesh kur bie borë.

Lidhur me këtë janë shkruar libra të tërë.

Martohuni sa më shpejt që keni mundësi, sepse ka se çfarë të mendoni kur të jeni të lumtur?

Mirëpo, që në vitin e dytë gjërat fillojnë të ndryshojnë – thekson shkrimtari.

Shumica e ekspertëve pajtohen me këtë konstatim, duke këshilluar çiftet që, nëse hetojnë ftohje, më parë që angazhohen rreth partnerëve të vet, para se t’i braktisin.

TAGS