Samsung pritet të shes 20 milionë njësi Galaxy S10 në gjysmën e parë të vitit, pak më shumë se Galaxy S9

Ka raporte të përziera kur është fjala për performancën e tregut të linjës Samsung Galaxy S10. Nga njëra anë, kemi dëgjuar raporte që sugjerojnë se në Kore, më pak njerëz ishin të paregjistruar për S10 se Galaxy S9 ose Galaxy Note9.

Nga ana tjetër, vetëm kohët e fundit, Samsung i tha botës se para-porositë në SHBA për Galaxy S10 thyen të gjitha të rekordet e mëparshme.

Ndërkohë, analistët parashikojnë që Samsung do të lëvizë nga 40 deri në 45 milionë njësi Galaxy S10 këtë vit. Në të kundërt, vlerësohet se Apple ka dërguar 66 milionë iPhone në tremujorin e parë fiskal të 2019-ës.

Tani një raport i kohëve të fundit sugjeron se Samsung do të dërgojë 20 milionë njësi Galaxy S10 në gjysmën e parë të vitit. Kjo është rreth 10 milionë në tremujorin e parë dhe 10 milionë në tremujorin prill-qershor. Informacioni në raport thuhet se vjen nga furnizuesit e pjesëve të Samsung.

Nëse këto parashikime janë të vërteta, Galaxy S10 do të performoj në treg pak më mirë se Galaxy S9, i cili shiti 19.2 milionë euro për gjysmën e parë të 2018 dhe 15.8 për gjysmën e dytë (35 milionë total).

“Duke pasur parasysh se tregu i telefonave po pëson një rënie, Galaxy S10 po ecën mirë, megjithatë, është e pashmangshme që kërkesa do të ngadalësohet në gjysmën e dytë”, tha një zyrtar i paidentifikuar i industrisë. /Telegrafi/

TAGS