Sëmundjet e zemrës dhe kanceri rrisin vdekshmërinë

Sëmundjet kardiovaskulare, malinje si dhe sëmundjet respiratore kryesojnë në listën e shkaktarëve të vdekshmërisë më të madhe të qytetarëve. Nga Instituti i Shëndetit Publik thonë se për përmirësimin e kësaj gjendje nuk duhet prevenimi i faktorëve të rrezikut por ndryshimi i stilit të jetesës, kujdesit social dhe ekologjik të qytetarëve.

TAGS