Serie A, del skuadra e parë që refuzon sistemin play-off/out

Serie A, del skuadra e parë që refuzon sistemin play-off/out

Presidenti i Leçes Saverio Sticchi Damiani ka deklaruar se është kundër idesë së play-off-ve dhe lojërave në Serie A sepse ato “duken si një llotari”.

Playoffs dhe playouts janë shpallur në rast se të gjitha ndeshjet e mbetura në Serie A nuk mund të përmbushen, por Sticchi Damiani është kundër një përfundimi të tillë.

“Ne nuk kemi zgjedhur të kthehemi të luajmë, sepse ne kemi dashur ta bëjmë,” i tha ai Gazzetta dello Sport.

“Përkundrazi, ajo ishte jashtë një sensi të përgjegjësisë ndaj sistemit dhe një industrie që prodhon kontribute tatimore mbi 1bn €.

“Unë specifikoj që për Lecce, nga një këndvështrim rreptësisht ekonomik, kthimi në lojë nuk do të ishte çështje e jetës ose e vdekjes.

“Vitet e fundit, ne i kemi menaxhuar me kujdes buxhetet tona. Ne nuk kemi asnjë ekspozim bankar të asnjë lloji.

“Aktgjykimet e vetme që di janë ato që vijnë në fund të ndeshjeve. Të kesh playoff-playout dhe lojëra pas katër muajsh duket si një llotari. ”

Lecce aktualisht është në vendin e fundit të largimit, megjithatë kanë nivele në pikët me Xhenova, të cilët janë të 17-të dhe të sigurtë siç qëndron tabela për momentin.

MEDIAL.mk