Shenjat e fshehura të depresionit që çdo kush i përjeton

Shenjat e fshehura të depresionit që çdo kush i përjeton

Depresioni është një sëmundje serioze: Mund të ngatërrohet me lodhje të zakonshme, por gjithashtu mund të fshihet nën një karizme të tepruar apo edhe me lumturi.

Mërzia, mungesa e inciativës dhe humbje e forcës fizike dhe fuqisë morale janë vetëm disa karakteristika të kësaj sëmundje.

Vetëm një doktor mund të ju diagnostifikoj me depression, por ju mund të i vëreni disa çrregullime emocionale, raporton “Bright Side”, transmeton lajmi.net.

Mendime psikologjike

Njerëzit të cilët vuajnë nga depresioni i fshehur zakonisht flasin dhe mendojnë tema psikologjike duke përdorur fjali abstrakte si: “Gjëra të tilla më ndodhin gjithmonë mua.” Njerëzit me depression mundohet të flasin më shumë për kuptimin e jetës, dhe këtë e bjënë gjatë gjithë kohës.

Kërkojnë për arsyetime

Njerëzit me depression zakonisht përdorin arsyetime për të  i fshehur dëshirat dhe mërzine e vërtet. Për shembull, ata gjejnë gjithmonë arsye se pse nuk kanë mundur të shkojnë në një fest apo edhe në ndonjë ngjarje tjetër.

Sëmundje psikosomatike

Të jeni të depresionuar, zakonisht njerëzt ankohen për dhembje të zemres, tension dhe presion në këmbë dhe duar, probleme me frymëmarrje, kokëdhembje dhe simptoma të tjera.

Nuk ju intereson për dukje dhe ndryshim në produktivitet

Një person me depresion ka edhe ndryshime në dukje. Nëse një person ndalon së ndjekuri rregullat e higjenës dhe nuk e mbajnë shtëpinë duhet të pyetni se a janë mirë apo jo.

TAGS