Shkencëtarët po thonë se kanë gjetur 40 lloje të koronavirusit

Shkencëtarët po thonë se kanë gjetur 40 lloje të koronavirusit

Mutacionet u zbuluan duke analizuar testet e pacientëve me COVID-19 në Islandë, ku deri tani janë raportuar pothuajse 600 raste, shkruan Daily Mail, transmeton lajmi.net.

Duke përdorur sekuencën gjenetike, studiuesit identifikuan se sa mutacione kishte grumbulluar virusi.

Këto variante gjenetike mund të veprojnë si gjurmët e gishtërinjve të virusit për të treguar se ku e ka origjinën.

Shkencëtarët Islandez ishin në gjendje të gjurmonin koronavirusin në tri vende evropiane – Austri, Itali – epiqendra e shpërthimit – dhe Angli.

Viruset grumbullohen derisa ndërsa evoluojnë, gjë që mund ose mund të mos bëjë që ata të sillen në mënyra të ndryshme.

Shkencëtarët besojnë se infeksioni është përgjumur tek kafshët për vite me radhë, ndoshta edhe për dekada, përpara se të fitonte aftësinë për të arritur tek njerëzit.

TAGS