Shkencëtarët thonë se Alzhajmeri mund të zbulohet 20 vite përpara se të filloi sëmundja

Ky test ka mundësi të parashikoj sëmundjen shkatërruese të trurit 20 vite përpara se të filloi humbja e kujtesës, shkruan Daily Mail, transmeton Indeksonline.

Testi i 158 personave me moshë mbi 50 vjeç ka zbuluar se testi i gjakut me testin e kombinuar është 94 % i saktë.

Shkenctarët mendojnë se mund të parashikohet sëmundja 20 vite para fillimit të shfaqjes së simptomave.

Diagnostifikimi i hershëm i Alzhajmerit mund të ngadalësojë progresin e sëmundjes dhe mund të jetë çelësi i zbulimit të ilaçit dhe shërimit të tij.

TAGS