Shtëpi të jashtëzakonshme (Foto)

Sigurisht, ndërtimi e një shtëpie të re mund të jetë kënaqësi dhe emocionuese! Por disa zgjedhin që të ndërtojnë shtëpi më të veçanta madje shumë të veçanta. Shndërrimi i objekteve të ndryshme në shtëpi kohëve të fundit është bërë aq sa nevojë edhe modë.

Disa arkitektë “të çmendur” idetë e tyre interesante i shndërruan në vepra duke i bërë shtëpitë e tyre unike.

Shtëpia më e ngushtë e Polonisë

Jakub Szczesny, arkitekt i famshëm polak ndërtoi këtë shtëpi e cila mund të jetë më e ngushta në botë! Nëse jeni klaustrofobik është më mirë që ju vetëm ta shikoni larg!

Shtëpia e Oregon Boeing 727-200

Bruce Campbell, një tifoz i madh i aviacionit, ndërtoi këtë shtëpi në vitin 1999, i cili i kushtoi atij vetëm 100 dollarë. Nuk është shtëpia më e gjerë e, por sigurisht është funksionale.

Shtëpia e përmbysur, Gjermani

E vendosur në Trassenheide e bukur, jo vetëm që kjo shtëpi është përmbysur nga jashtë, por edhe brendësia e saj është e njëjtë! Gjermanët me siguri e dinë se si e krijuan, megjithatë nuk mund të konsiderohet si shtëpi praktike.

Shtëpia në pemë në Floridës

A ishte Tarzani i pari që ju erdhi në mendje kur patë këtë? Kjo shtëpi është ndërtuar pa dyshim nga dikush që mund të ketë qenë një tifoz i madh i tij! Shtëpia e çmendur, por e bukur ka hapsirë një shtrat mbrëtëror. 5) Shtëpia e Tualetit e Koresë së Jugut.

Shtëpia e tualetit e Koresë së Jugut

Po, kjo ndodhi. Në vitin 2007, Sim Jae-Duk, Kryetari i Bashkisë së Suëonit, ka projektuar këtë shtëpi të tualetit për të festuar themelimin e Shoqatës Botërore të Tualetit. Me një buxhet prej 1.1 milion dollarë.

Shtëpia e Hobbit

Shtëpia e frymëzuar nga “Hobbot” u ndërtua në vitin 2003 nga Simon Dale. Ai donte të ndërtonte një shtëpi të thjeshtë, por shumë kreative për të dhe për familjen e tij.

Shtëpia transparente e Tokios

Po, ajo që shihni ju është me të vërtetë një banjo e cila është në ekran të plotë. Epo, gjithçka është në këtë, prandaj arkitekti e dinte rrezikun që po merrte. Ne e duam si është unike por ne dyshojmë se kjo do të jetë e lehtë për t’u shitur.

Shtëpia e nautilusit të Meksikës

Kjo shtëpi unike nuk mund të jetë për të gjithë, por është një nga fytyrat tona. Kuptohet, format e pazakonta dhe dritat shumëngjyrëshe e kanë kthyer këtë ndërtesë në një nga atraksionet kryesore turistike të Meksikës.

Shtëpia e kërpudhave Ohio

Po, ka një shtëpi të kërpudhave në Cincinnati, Ohajo. Është ndërtuar nga arkitekti Terry Brown dhe është vendosur në Hyde Park të Cincinnati.

Shtëpia e Guestit Errante e Kilit

Kjo ndërtesë dallon nga pjesa tjetër sepse duket sikur i mbijetoinjë apokalipsi. Kjo është një nga atraksionet kryesore turistike në Kili dhe ne mund ta shohim qartë pse.

Teksas

Kjo shtëpi e vogël e bukur në Galveston është padyshim një nga ndërtesat më të dukshme të qytetit të stuhive.

Shtëpia e përrallave në Florida

Ne kemi një ndjenjë që arkitekti mund të jetë një tifoz i madh i Disney. Kjo shtëpi zanash ka tërhequr kaq shumë njerëz nga e gjithë bota dhe ne kuptojmë plotësisht pse. Mund të jetë vetëm shtëpia më e bukur në botë!

Shtëpia gërmadhave,  Kalifornisë

Kalifornia e bëri atë përsëri! Po, tani Malibu ka shtëpinë e vet të Flintstones, një nga karikaturat më të njohura të viteve ’60! Sa e ftohtë është ajo!

Dumpster Home në New York City

Projektuesi kalifornian, Gregory Kloehn, vendosi të kthejë një dumpster në një shtëpi Dhe pse jo? Është e mirë për mjedisin, është praktike dhe gjithashtu, a keni parë çmimet e apartamenteve në NYC ?! Megjithëse është pak e vogël.

Francë

Kjo shtëpi duket sikur erdhi direkt nga një pikturë e Salvador Dali! Projektuar nga arkitektë Berdaguer dhe Pejus, kjo shtëpi drithëruese që duket si një shkrirje akullore, është një burg i rinovuar. /21media/

TAGS