Si t’i fshini të dhënat e juaja përgjithmonë nga Facebooku

Si t’i fshini të dhënat e juaja përgjithmonë nga Facebooku

Picture taken on May 12, 2012 in Paris shows an illustration made with figurines set up in front of Facebook’s homepage. Facebook, already assured of becoming one of the most valuable US firms when it goes public later this month, now must convince investors in the next two weeks that it is worth all the hype. Top executives at the world’s leading social network have kicked off their all-important road show on Wall Street — an intense marketing drive ahead of the company’s expected trading launch on the tech-heavy Nasdaq on May 18. AFP PHOTO/JOEL SAGET (Photo by Joël SAGET / AFP) (Photo credit should read JOEL SAGET/AFP/Getty Images)
Platforma më e madhe në internet Facebook ka rënë dakord të paguaj 5 miliardë dollarë për të zgjedhur çështjen mbi hetimin në shkelje të privatësisë së përdoruesve.

Kompania gjithashtu do të krijojë një komitet të pavarur të pavarësisë, për të siguruar një përgjegjësi më të madhe në nivelin e bordit të drejtorëve, thuhet në një njoftim për shtyp nga ‘Facebook’. Por, kjo nuk e ndryshon qeverisjen e kompanisë, që do të thotë Zuckerberg përsëri do të marr vendimet dhe veprimet e kompanisë përsipër.

Facebook ka premtuar se do t’i fshijë aktet kur është puna për privatësi, raporton “CNN”.

Si të i fshihni informacionet dhe të dhënat në Facebook?

Varësisht se si i keni rregulluar privatësinë, gjithçka që keni postuar deri më tani në Facebook, si dhe në secilin post që jeni etiketuar mund të shihet në faqen e informacionit tuaj në Facebook. Të dhënat e juaja janë të ndara në kategori të ndryshme duke përfshirë kështu fotot videot, pëlqimet dhe të tjera, transmeton lajmi.net.

Për të i fshirë manualisht këto informacione mund të merr një kohë të gjatë, e sidomos nëse keni që një kohë të gjatë profil të facebook.

Te opsioni i “Settings” – “Privacy”, ju keni mundësinë të i shkarkoni të dhënat e juaja dhe më pas shihni një link tjetër “Access Your Information”. Nëse jeni të interesuar që të fshihni gjithçka në profil, klikoni në opsionin e parë: “Posts”. Nga aty ju do mundeni të i shihni të gjitha postimet e juaja, postimet ku ju jeni etiketuar, e të tjerat. Nëse klikoni tek “Post” do shihni që i keni të ndara në bazë ditëve, mujave kur i keni postuar ato.

Nëse doni të fshihni një post të caktuar, klikoni në ikonën e lapsit në anën e djathtë të postimit dhe klikoni në “Delete”.

TAGS