Steven Spielberg kundër filmave që i prodhon Netflix

Pasi filmi i platformës, Netflix, “Roma” i regjisorit Alfonso Cuaron fitoi javën e kaluar tre Academy Awards, regjisori Steven Spielberg ka thënë se më një gjë e tillë nuk duhet të ndodh në të ardhmen.

Regjisori këtë qëndrim do ta paraqesë në takimin e ardhshëm të Bordit të Guvernatorëve të Akademisë së Arteve dhe Shkencave të Filmit.

Propozojë për të ndryshuar rregullat për të parandaluar “streaming” e mediave si Netflix, Amazon dhe Hulu që të konkurrojnë për çmimin Oscar, nëse filmat e tyre nuk kanë shpërndarje të rregullt në kinema.

“Steven është e angazhuar fort për të bërë dallimet në mes të filmave”streaming”dhe në kinema”, tha një përfaqësues i kompanisë së Spielbergut.

Kjo nuk është hera e parë që regjisori ka shfaqur pakënaqësitë në lidhje me dallimet në mes të filmave që shfaqen në televizion dhe kinema.

“Kur ju shikoni një film në format televiziv, ju jeni një film televiziv”, tha Spielberg vitin e kaluar në një intervistë me ITV News.

Lexo po ashtu:

Edhe pse Oscars 2020 është ende larg, filmi i ardhshëm që është prodhim i Netflixit, (The Irishman) i Martin Scorseses, mendohet se do të jetë pretendent për të fituar shumë çmime.

Scorsese ka pohuar se ky do të jetë filmi i tij më i shtrenjtë deri më sot dhe në të do të shfaqen Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci dhe Harvey Keitel. /Telegrafi/

TAGS