Studimi italian jep një lajm të mirë për shërimin e kancerit

Studimi italian jep një lajm të mirë për shërimin e kancerit

Një studim është bërë së fundmi në Pulia të Italisë, që pritet të shmang trajtimin e kancerit me kimioterapi.Sipas mediave italiane, ky zbulim mund të revolucionarizojë terapitë onkologjike, që do të thotë jo më kimio, por terapi me anë të ilaçeve që synojnë të neutralizojnë vetëm qelizat kancerogjene.

Kërkimi, i udhëhequr nga Profesor Cristiano Simone dhe i mbështetur nga Fondacioni Airc, çoi në zbulimin e rolit të gjenit SMYD3 në neoplazmat. Sapo të zhvillohen barna frenuese, kimioterapia mund të shmanget në 10-15 % të kancerit të gjirit, zorrës së trashë, vezoreve dhe pankreasit.

Qelizat tona, të shpjeguara nga De Bellis, kanë ekipe mirëmbajtje që riparojnë çdo dëmtim në ADN. Ky mekanizëm shërben për të mbajtur të shëndetshme qelizat, por përdoret gjithashtu nga qelizat kancerogjene për të mbrojtur veten nga dëmtimet e shkaktuara nga kimioterapia.

“Zbulimi ynë zgjeron zbatueshmërinë e të ashtuquajturit mekanizëm i” vdekshmërisë sintetike “, i cili duke shfrytëzuar ndryshimet gjenetike mutacionet midis qelizave kancerogjene dhe qelizave normale, lejon të vriten vetëm ata kancerozë në një mënyrë të synuar, duke kursyer të shëndetshëm. Një parim pra me potencial të madh, por deri më tani i përdorshëm vetëm në trajtimin e kancerit të vezoreve dhe pankreasit dhe vetëm në pacientët me kancer të predispozuar për shkak të mutacioneve të disa gjeneve. Por jo të gjithë subjektet e sëmura kanë këtë mutacion. Dhe kjo ka bërë që deri më tani të zvogëlohet mundësia e aplikimit të vdekshmërisë sintetike” shpjegon Profesor Simone.