Studimi/ Ja për sa kohë një person me Koronavirus mund të infektojë një tjetër

Studimi/ Ja për sa kohë një person me Koronavirus mund të infektojë një tjetër
Tash esht Koha

Pacientët
me
koronavirus

organizmin
e
tyre,
nuk
mund

infektojnë
njerezit
e
tjerë
pas
11
ditësh,
pavarësisht
se
mund

rezultojnë
ende
pozitivë

testime.
Ky
është
përfundimi


cilin
ka
dalë
një
studim
nga
kërkuesit
shkencorë

Singapor.Një
person
i
infektuar,
sipas
tyre,
mund
t’ia
ngjisë

tjerëve
sëmundjen
dy
ditë
përpara
se

shfaqë
simptoma
dhe
kjo
zgjat
deri

7-10
ditë.

Sipas
“Neë
York
Post”,
shkencëtarët
e
Qendrës

Sëmundjeve
Infektive
Kombëtare

Singapor
vëzhguan
73
pacientë
me
koronavirus
për

dalë

këtë
përfundim.

“Bazuar


dhënat
e
grumbulluara

nga
nisja
e
pandemisë,
periudha
e
infektimit

koronavirusit
nga
njerëzit
me
simptoma
mund

nisë
dy
ditë
para
shfaqjes

simptomave
dhe
zgjat
deri

10
ditë
pas
shfaqjes

tyre”,
lexohet

studim.

Tash esht Koha