Sugareski apelon që deputetët të votojnë ligjin për legalizim, 100 mijë qytetarë do të ngelin pa legalizuar shtëpitë

Sugareski apelon që deputetët të votojnë ligjin për legalizim, 100 mijë qytetarë do të ngelin pa legalizuar shtëpitë

Deputetët e VMRO-DPMNE-së kanë parashtruar rreth një mijë amendamente për propozim-Ligjin për trajtimin e ndërtimeve pa leje.

E kjo do t’i lejë rreth 100 mijë qytetarë pa legalizuar objektet e tyre, thonë nga Ministria e Transportit dhe lidhjeve. Ministri Goran Sugareski tha se VMRO-DPMNE me qëllim po i stopon dhe zvarrit proceset, e kjo sipas tij më së miri shihet në bllokimin e ligjeve me çka po i bëjnë dëm qytetarëve.

Sipas Sugareskit opozitarja VMRO po pret shpërbërjen e Kuvendit për ta votuar këtë ligj. Ky ligj parasheh ndërprerjen e uzurpimit dhe qytetarët të kenë legalizimi për shtëpitë e tyre, shtoi ai. Ndërkaq Sugareski edhe apeloi deri te deputetët e VMRO-së që ta votojnë sa më parë ligjin.