Tag: akute

Çfarë është gripi i derrave dhe cilat janë shenjat e tij?

11/02/2019

Gripi, i ashtuquajtur, i derrave (Swine Flu), është një sëmundje akute e rrugëve të frymëmarrjes, i shkaktuar nga viruse gripale të tipit A, që origjinën ... Read More

Sindroma e Guillain-Barré-it, simptomat, diagnoza, shërimi

07/01/2019

Sindroma Guillain-Barré-it është formë akute e polineuropatisë që krijon përkeqësim të vrullshëm të dobësimit muskulor, që ndonjëherë çon deri në paralizë. Shkaktari i supozuar është ... Read More

Sëmundjet respiratore akute

06/12/2018

Infeksionet respiratore akute janë ndër shqetësimet më të shpeshta gjatë muajve të ftohtë të vitit për të gjitha moshat, në veçanti për fëmijët dhe të ... Read More

Imunizimi kundër gripit

06/10/2018

Gripi epidemik është sëmundje akute infektive e cila pas një inkubacioni prej disa orëve deri në dy ditë, fillon pa shenja prodromale, me fenomene intoksikacioni, ... Read More