Tag: anëtarësimi

Haradinaj: Anëtarësimi në NATO, synim shtetëror i Kosovës

02/05/2019

Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj ka thënë se anëtarësimi në NATO është synimi shtetëror dhe qytetar i Kosovës. Këto komente Haradinaj i bëri në një ... Read More

Kosova pa njohje të reja: Kërkohet shkarkimi i Pacollit, ai ka një përgjigje

07/04/2019

Dështimi në sjelljen e njohjeve të reja për Kosovën, tash e trembëdhjetë muaj dhe mos anëtarësimi në organizata ndërkombëtare ka bërë që të kërkohet dorëheqja ... Read More

Kërcënimet ruse, kundërpërgjigjet Zhbogar

04/04/2019

S A 2019-04-04T14:44:25+02:00 Ambasadori i Rusisë në Bashkimin Evropian Vlladimir Çizov tha se anëtarësimi i Maqedonisë së Veriut në NATO do ta destabilizojë rajonin e ... Read More

Rruga e Kosovës drejtë NATO-s, me pengesa politike

25/03/2019

Anëtarësimi në Aleancën Veriore-Atlantike, e njohur si NATO–s, ka qenë dhe mbetet ambicie e Kosovës, institucionet e së cilës do të vazhdojnë ta trasojnë rrugën ... Read More

Analistët: Marrëveshja finale nuk garanton anëtarësim e Kosovës në OKB (Video)

19/02/2019

Përfaqësuesit e Kosovës kërkojnë që në marrëveshjen finale me Serbinë të përfshihet edhe anëtarësimi i Kosovës në OKB, por njohësit e zhvillimeve të politikave ndërkombëtare ... Read More

Fillon zbatimi i emrit të ri të shtetit, Republika e Maqedonisë së Veriut

09/02/2019

9 Shkurt 2019 / 10:03 Pas ratifikimit të Protokollit për anëtarësimi të Maqedonisë në NATO nga ana e Parlamenti grek, mbetet që Greqia të njoftojë ... Read More

Armata e Maqedonisë shënon përvjetorin në pritje të anëtarësimit në NATO

18/08/2018

Drejtuesit e institucioneve të Maqedonisë shprehen të bindur se anëtarësimi i vendit në NATO, është proces i pakthyeshëm dhe se pas zbatimit të plotë të ... Read More

Aspektet pozitive dhe negative nga anëtarësimi i Maqedonisë në NATO

26/06/2018

26 June 2018 / 9:06 Panel diskutim me temë “Aspektet pozitive dhe negative nga anëtarësimi i Maqedonisë në NATO” do të mbahet sot në Institutin ... Read More