Tag: Arkeologët

Gjendet perla më e vjetër në botë

22/10/2019

Një perlë 8.000-vjeçare, për të cilën arkeologët thonë se është më e vjetra në botë është gjendur në Abu Dhabi, sipas autoriteteve atje është dëshmi ... Read More

Historia e një skeleti “vampir” të vrarë në shekullin e 18-të

05/09/2019

Në vitin 2014, arkeologët zbuluan një skelet në varrezat e një qyteti në Poloninë veri-perëndimore. Sipas arkeologëve në pjesën e gojës të skeletit ishte një ... Read More

Zbulohen vazot e lashta kineze, me lëngun që besohej se sillte përjetësinë (Foto)

05/03/2019

Arkeologët kanë gjetur në Kinë, vazot e vjetra rreth 2,000 vjet, të mbushura me lëngun që besohet se sillte përjetësinë dhe i bënte njerëzit e ... Read More

Dhoma misterioze nën ndërtesën e një objekti qeveritar kanadez (Video)

03/03/2019

Arkeologët kanë parë se çfarë ndodhet brenda një dhome të nëndheshme, që ndodhet poshtë ndërtesës së një objekti qeveritar kanadez, që është zbuluar pa dashje. ... Read More

Zbulohet statuja tre mijëvjeçare, e një sfinksi me kokën e dashit (Foto)

28/02/2019

Arkeologët e kanë zbuluar një punishte statujash në Egjipt, ku krahas disa statujave të papërfunduara, ndodhet edhe një sfinks me kokën dashit, që besohet se ... Read More

Zhdukja misterioze e trupit të balsamosur të faraonit, besohet se ka ndodhur në lashtësi (Foto)

24/02/2019

Arkeologët e kanë gjetur varrezën e zbrazët, derisa trupi i faraonit Akhenaten nuk ndodhej në brendësi. Hulumtimet e fundit, pretendojnë se zhdukja misterioze e tij, ... Read More