Tag: arsimin

Interesim i ulët nga nxënësit për drejtimet profesionale

19/04/2019

Alsat 2019-04-19T15:22:17+02:00 Nga viti në vit po humbet interesimi për shumë drejtime profesionale në arsimin e mesëm. Mes faktorëve që nënvizojnë përfaqësuesit e shkollave të ... Read More

Caritasi Zviceran ndihmon arsimin në Kosovë

02/04/2019

Caritasi Zviceran ndihmon arsimin në Kosovë përmes projektit “Vendosja e Standardeve të Cilësisë së Lartë duke Përforcuar Arsimin, Shkencën dhe Ekonominë (SHPRESE)” – Caritasi Zviceran ... Read More

Librat e historisë dhe gjeografisë do të ndryshojnë sipas Marrëveshjes së Prespës

25/03/2019

25 Mars 2019 / 15:46 Librat e historisë dhe gjeografisë për arsimin fillor dhe të mesëm fillimisht do të ndryshohen sipas Marrëveshjes së Prespës. Pas ... Read More

MASHT-i ka realizuar 68 përqind të objektivave gjatë vitit 2018

22/03/2019

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), me mbështetje të GIZ-CDBE (Zhvillimi i Kapaciteteve në Arsimin Fillor), kanë publikuar raportin e vlerësimit të Planit Strategjik ... Read More

Testimi PISA: Nxënësit nuk kanë njohuri themelore

31/01/2019

31 Janar 2019 / 15:11 Në Maqedoni gjysma e nxënësve të përfshirë në arsimin fillor dhe të mesëm nuk kanë njohuri themelore. Arritjet e tyre ... Read More

Mungesa e kuorumit e pamundëson votimin e dy projektligjeve

30/01/2019

Mungesa e kuorumit në Kuvendin e Kosovës ka bërë që mos të kalojë Projektligji për arsimin e lartë, dhe ai për tatimin mbi vlerën e ... Read More

Dardhishta: Zmbrapsja e ministrit nga ligji, paaftësi

10/07/2018

10 July 2018 / 15:32 Ngecja e reformave në arsimin fillor vjen si pasojë e vendimeve të përshpejtuara, të pa analizuara dhe nga joprofesionistët në ... Read More

Buxhet më i ulët për universitetet shqiptare

15/04/2018

15 April 2018 / 14:51 Me ndryshimet në Ligjin për Arsimin e Lartë parashikohet edhe rritja e buxhetit. Megjithatë, buxheti i paraparë për Universitetet Publike ... Read More