Tag: Avokatit

Dënohet me 25 vjet burgim për vrasjen e djalit tij të mitur

06/05/2019

Gjykata e Apelit e Kosovës, e ke refuzuar si të pa bazuar ankesën e avokatit mbrojtës të akuzuarit G.B. , kundër aktgjykimit të Gjykatës Themelore ... Read More

Linjë telefonike falas për denoncimin e shkeljes së të drejtës zgjedhore

29/03/2019

Në zyrën e Avokatit të Popullit, nga dita e hënë (1 prill), qytetarët do të mund të denoncojnë çfarëdo qoftë shkelje të së drejtës zgjedhore ... Read More

​Mustafa për Bajram Kelmendin: Punoi shumë për denoncimin e krimeve të luftës nga regjimi serb

25/03/2019

Në 20 vjetorin e vrasjes së avokatit Bajram Kelmendi dhe dy djemtë e tij Kastrioti dhe Kushtrimi, kryetari i LDK-së, Isa Mustafa ka deklaruar se ... Read More

Sopoti merr fund, Qeveria duhet t’i dëmshpërblejë për 15 ditë

21/02/2019

Nga seanca e sotme gjyqësore edhe zyrtarisht hyn në fuqi marrëveshja mes Avokatit të Shtetit dhe Qeverisë për dëmshpërblimin e ish të dënuarve në rastin ... Read More

Plagosja e Azem Vllasit, Fatmir Limaj sot jep dëshminë e tij

25/01/2019

Fatmir Limaj, zëvendëskryeministër i Kosovës është dëshmitari i radhës në rastin e plagosjes së avokatit Azem Vllasi, rast i njohur si ‘Syri i Popullit’. Limaj ... Read More

DMX lirohet të premtën nga burgu

24/01/2019

DMX pritet të lirohet nga burgu të premtën. Vulture ka konfirmuar se nga fjalët e avokatit të DMX se reperi do të dënimin e tij ... Read More

“Sopoti”, Qeveria neglizhon kërkesën për dëmshpërblim

19/01/2019

Qeveria vazhdon të neglizhojë kërkesën e Avokatit të Shtetit për marrëveshje dëmshpërblimi me ish të dënuarit në rastin e Sopotit. Që nga muaji dhjetor kur ... Read More

Qeveria neglizhon kërkesën e sopotasve për dëmshpërblim

14/01/2019

14 Janar 2019 / 14:54 Qeveria neglizhon kërkesën e Avokatit të Shtetit për marrëveshje dëmshpërblimi me ish të dënuarit në rastin Sopoti. Që nga fillimi ... Read More

Seanca për rastin “Toplik” shtyhet për më 2 nëntor

22/10/2018

22 Tetor 2018 / 12:39 Mungesa e avokatit Çasllav Stanoeviq, i cili mbron të akuzuarin Tome Gjurçilov, ishte shkak për anulimin e seancës së sotme ... Read More

Gjykata vendos mos ta censurojë filmin “Tallja me Krishtin”

09/10/2018

9 Tetor 2018 / 14:56 Pavarësisht tërheqjes së kërkesës së Avokatit të Shtetit dy ditë më parë, Gjykata Themelore Shkupi 2, ka mbajtur sot seancë ... Read More

Avokati i Popullit: Linjë falas telefonike për shkeljen e të drejtës së votës

27/09/2018

Të dielën më 30 shtator në ditën e mbajtjes së referendumit, në zyrën e Avokatit të Pupullit në periudhën prej orës 7 deri në orën ... Read More

Avokati i Popullit, vërejtje për punën e policisë

29/03/2018

29 March 2018 / 15:58 Në raportin vjetor për vitin 2017 të Avokatit të Popullit janë konstatuar shkelje të rënda të të drejtave të njeriut. ... Read More