Tag: azilkërkuesve

Më shumë azilkërkues gjejnë punë në Zvicër

29/04/2019

Mbi një e treta e të gjithë azilkërkuesve dhe refugjatëve në Zvicër janë aktualisht të punësuar, sipas shifrave të Sekretariatit të Shtetit për Migracionin (SEM). ... Read More

Prej vitit 2010 Kosovën e lëshuan rreth 189 mijë persona

13/04/2019

Profesori Rifat Blaku ka thënë se në bazë të të dhënave që ai i posedon numri i azilkërkuesve kosovarë në vendet e Europës nga viti ... Read More

Sirianët, azilkërkuesit kryesorë në Kosovë

29/12/2018

Siria vazhdon të jetë vendi që kryeson në listën e azilkërkuesve në Kosovë. Vetëm gjatë muajit nëntor, Qendra për Azil në Magure të Lipjanit, kishte ... Read More

Shqipëria edhe mëtej me numër më të madh të kërkuesve të azilit në vendet e BE-së

25/09/2018

Shqipëria edhe mëtej mbetet shteti evropian me numrin më të lartë të azilkërkuesve në vendet e BE-së, më tërheqëse mbetet Franca. Sipas të dhënave statistikore ... Read More

Për pesë vite kanë kërkuar azil 157 mijë shqiptarë

19/06/2018

Shqipëria është shteti i shtatë në rang botëror për numrin e azilkërkuesve, duke u renditur pas shteteve të luftës. Që nga viti 2013, janë rreth ... Read More