Tag: Banka

Familjet shqiptare nuk kanë para, por pasuri të patundshme

29/04/2019

Në një vrojtim mbi pasurinë e familjeve shqiptare, Banka e Shqipërisë gjeti se, 95% e tyre kanë 1-2 prona, por 43% e tyre deklarojnë se ... Read More

Ekonomia shqiptare në trajektore rritëse

13/01/2019

Banka e Shqipërisë vlerëson se ekonomia parashikohet të qëndrojë në një trajektore rritëse, e mbështetur nga kushtet e favorshme financiare, besimi i agjentëve ekonomikë dhe ... Read More

Bayern Munich po përgatit ofertë për Zinedine Zidanen

13/11/2018

Sipas medieve spanjolle pas humbjes 3-2 si mysafirë Borussia Dortmund, banka e Niko Kovac ka filluar të lëkundet. Te Bayern Munich në fakt, nuk janë ... Read More

BERZH-i i jep hua 6 milionë euro Shqipërisë për energjinë e gjelbër

08/11/2018

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) do të japë një hua prej 6 milionë eurosh bankës shqiptare Union, për projektet për energjinë e gjelbër. ... Read More

Grupacioni i bankave Erste Investitors dhe Sparkasse bashkëpunim me Ministrinë e Financave

02/11/2018

2 Nëntor 2018 / 14:02 Grupacioni i bankave Erste Investitors dhe Banka Sparkasse në bashkëpunim me përfaqësues të Ministrisë së Financave realizuan takimin e gjashtë ... Read More

Banka Botërore jep 30 milionë euro për çerdhet në Maqedoni

31/10/2018

31 Tetor 2018 / 18:33 Me 30 milionë euro para nga Banka Botërore në katër vitet e ardhshme do të synohet përmirësimi i tregut të ... Read More

Banka Botërore, kredi për rrugën në Kriva Pallankë

20/09/2018

20 Shtator 2018 / 15:22 Me kredi prej 10 milion eurove nga Banka Evropiane për rindërtim dhe zhvillim, do të rindërtohet rruga nga Kriva Pallanka ... Read More

Bankat paralajmërojnë interesa më të ulët

19/09/2018

19 Shtator 2018 / 16:33 Pasi që Banka Popullore e uli normën themelore të interesit pritet që të vjen edhe deri te ulja e normave ... Read More

BQK e konsideron ligjore mbylljen e llogarive të punëtorëve të ‘Gulistan’

17/05/2018

Banka Qendrore e Kosovës (BQK) ka thënë se pas shqyrtimit të ankesave të punëtorëve të institucioneve arsimore “Gulistan” nga ana e Bankës Kombëtare Tregtare (BKT) ... Read More

Ministrja Hoxha për “Wiener Zeitung”: BE-ja duhet të njohë progresin në Kosovë

16/05/2018

Gjatë qëndrimit në Vjenë dhe pjesëmarrjes në Konferencën ndërkombëtare të organizuar nga Banka Botërore, Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, ka dhënë një intervistë për ... Read More

Ulen depozitat, normat e interesit nën 1%

01/05/2018

Ulja e normës së interesit nga Banka e Shqipërisë ka ndihmuar ekonominë duke i bërë kreditë për biznesin dhe individët më të lira. Por ajo ... Read More

BERZH i jep kredi Shqipërisë në vlerë prej 218 milionë euro

22/04/2018

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) ka miratuar kredinë me vlerë 218 milionë euro për Korporatën Elektroenergjetike Shqiptare (KESH) për ristrukturimin e borxheve të ... Read More