Tag: bimore

​Yndyrat e nevojshme për të rritur jetëgjatësinë

14/08/2019

Një dietë që zëvendëson yndyrat në mish me ato të gjendura tek produktet bimore mund të ul rrezikun e vdekjes së parakohshme të njerëzve me ... Read More

Djathi është sekreti për një jetë të gjatë

10/05/2019

Ju falet nëse deri tani keni menduar se një dietë bimore është mënyra më e mirë për të jetuar më gjatë. Tani, hulumtuesit kanadezë kanë ... Read More

Tinkturat bimore – Aplikimi terapeutik, si përgatiten, ku t’i gjeni dhe gjithçka tjetër rreth tyre!

26/02/2019

Tinkturat bimore janë ekstrakte të koncentruara të bimëve me përmbajtje të alkoolit si tretës të tyre, të cilat kanë përfitime të jashtëzakonshme shëndetësore. Nëse jeni ... Read More

Superushqimet – Çka janë dhe cilat janë benefitet e tyre

09/01/2019

Superushqimet janë shtesa dietike, shumica me bazë bimore, disa me bazë nga peshkut dhe një spektër i ngushtë janë me bazë nga prodhimet e qumështit. ... Read More

Vajrat bimore ulin kolesterolin, por jo rreziqet kardiovaskulare

24/09/2018

Zëvendësimi i yndyrës shtazore me vajrat bimore ul nivelin e kolesterolit, por nuk redukton vdekshmërinë, kryesisht atë kardiovaskulare, sipas një studimi të publikuar nga ”British ... Read More