Tag: caktuara

Sulmi në tru, sinjalet që dërgon trupi

25/12/2019

Sulmi në tru, sulmi cerebrovaskulare, goditja në tru ose apopleksia është ndërprerja e funksionimit të grupeve të caktuara të qelizave të trurit për shkak të ... Read More

Ushqimet që mund t’i hani dhe të mos shtoni peshë

26/11/2019

Kjo tingëllon e pamundur, por në të vërtetë ka ushqime të caktuara që mund të plotësojnë dëshirat e urisë pa ‘paketuar’ kile. Çelësi është që ... Read More

Si ta shmangni gripin në vendin ku punoni

02/09/2019

Gripi është një virus që gjithmonë në sezone të caktuara bëhet shqetësues – për këtë është e rëndësishme që të gjithë punëtorët të marrin masat ... Read More

Nëse e shihni ndonjë fëmijë të ulur kështu, ngrijeni urgjentisht në këmbë

29/08/2019

Fëmijët janë shumë elastikë dhe disa rituale të caktuara si sporte apo pozicione të ndryshme qëndrimi ndikojnë përfundimisht për mirë ose për keq në jetën ... Read More

Këto katër veprime të zakonshme shkaktojnë dëmtime të përhershme tek fëmijët

26/08/2019

Fëmijët janë shumë elastikë dhe disa rituale të caktuara si sporte apo pozicione të ndryshme qëndrimi ndikojnë përfundimisht për mirë ose për keq në jetën ... Read More

Mposhtni vapën e madhe duke konsumuar këto ushqime

09/08/2019

Ekzistojnë ushqime të caktuara që freskojnë trupin tuaj pa qenë të vetëdijshëm për këtë. Këto janë dhjetë ushqimet që ju ndihmojnë të qetësoheni: 1. Spinaq ... Read More

Keni një stomak të fryrë? Kujdes gjendja mund të jetë serioze

01/08/2019

Fryrja e stomakut shpesh ndodhë pasi që konsumoni ushqime apo pije të caktuara. Por nëse një stomak i fryrë ndodhë më shpesh se që duhet ... Read More

Dy vitamina të cilat assesi nuk bën t’i konsumoni bashkë, sepse mund të shkaktojnë sulm në tru apo sulm në zemër

18/07/2019

Kombinimet e caktuara të vitaminave të cilat i pinë miliona njerëz, mund të rrisin rrezikun nga sulmi në tru apo sëmundjet e zemrës, janë rezultatet ... Read More

Rreziku i marrjes së ilaçeve me lëngje

14/07/2019

Marrja e medikamenteve me lëngje, dhe sidomos me lloje të caktuara, mund të reduktojnë ndjeshëm efektin e tyre.Kjo vlen kryesisht për lëng rrushi dhe portokalli, ... Read More

Suplementet më të mira për ta forcuar trurin

23/05/2019

Plakja është pjesë e pashmangshme e jetës, ndërkaq suplemente dhe metoda të caktuara mund t’ju ndihmojnë ta ngadalësoni dobësimin e aftësive kognitive dhe t’ju ndihmojnë ... Read More

Cili dhëmb ju dhemb? Kjo zbulon problemin me organin e caktuar, edhe pse tingëllon e pabesueshme

13/04/2019

Problemet me dhëmbët e caktuar tregojnë problemet me organet e caktuara. Ekspertët thonë se si dhëmbët e përparmë janë ngushtë të lidhur me veshkat, fshikën ... Read More

Tentim për hyrje të dhunshme në kazermën “Goce Dellçev”, ka të plagosur

11/04/2019

Alsat 2019-04-11T11:23:14+02:00 Ushtari që ka qenë në roje, duke vepruar sipas procedurave të caktuara, herët në mëngjes në ora 2:53 ka parandaluar tentativë për hyrje ... Read More