Tag: diabetit

Simptomat e heshtura të diabetit që nuk duhet injoruar

15/11/2019

Sot është Dita Botërore e Diabetit, kështu që kjo është një tjetër mundësi për të kujtuar simptomat që tregojnë se niveli juaj i sheqerit në ... Read More

Veprimet që duhet t’i bëni për të zvogëluar nivelin e sheqerit në gjak

30/10/2019

Tipi 2 i diabetit është sëmundje e zakonshme ku trupi i një personi dështon të prodhojë mjaftueshëm insulinë dhe kjo pastaj ndikon në rritjen e ... Read More

Simptomat e diabetit të cilat mund të paraqiten edhe tek fëmijët

18/09/2019

Një hulumtim sugjeron që ekzistojnë disa simptoma të diabetit, të cilat i prekin edhe fëmijët mbi moshën 8- vjeçare, shkruan Dailymail transmeton Gazeta Express.Shkencëtarët kanë ... Read More

Suplementet që përmbajnë vaj peshku nuk janë efektive në trajtimin e diabetit

22/08/2019

Jo pak njerëz, përdorin suplemente me vaj peshku, për ta trajtuar sëmundjen e diabetit, mirëpo sipas studimit të fundit, ato nuk kanë efekt, shkruan BBC, ... Read More

Këto janë simptomat e nivelit të lartë të sheqerit në gjak

07/06/2019

Dy prej simptomave më të shpeshta të diabetit përfshijnë humbjen në peshë dhe etjen e tepërt.Një nga mënyrat si të pakësoni nivelin e sheqerit në ... Read More

Nuk dobësohesh nëse nuk ha mëngjesin

01/06/2019

Mëngjesi konsiderohet si vakti më i rëndësishëm i ditës, dhe shmangja e tij rrit rrezikun e zhvillimit të diabetit të tipit 2, sipas një studimi.Ata ... Read More

Barnat kundër diabetit zvogëlojnë edhe rrezikun e kësaj sëmundje

17/04/2019

Një lloj i barnave, që përdoren për trajtimin e diabetit është zbuluar se ka efekt edhe në zvogëlimin e rrezikut nga problemet e veshkave.  Sipas ... Read More

Tipi 2 i diabetit: Lëngu i gjelbër që i rregullon nivelet e sheqerit në gjak

15/04/2019

Tipi 2 i diabetit është sëmundje e cila ndikon që nivelet e sheqerit në gjak të një personi të jenë shumë të larta. Nëse nuk ... Read More

Lloji më i mirë i çajit për ta parandaluar rritjen e sheqerit në gjak

11/04/2019

Tipi 2 i diabetit mund të shpie në komplikime të zemrës, syve, nervave, veshkave dhe këmbëve nëse nuk kontrollohet mirë. Zakonisht përdoren ilaçe në mënyrë ... Read More

Tipi 2 i diabetit: Pija që e kontrollon sheqerin në gjak dhe mund ta parandalojë sëmundjen

22/01/2019

Tipi 2 i diabetit mund të shpijë në probleme serioze shëndetësore nëse nuk trajtohet, siç janë problemet me sy, me këmbë, e madje edhe deri ... Read More