Tag: Drejtat

Qytetari del para komisionit parlamentar, kërkon rritje rroge për gratë

21/05/2019

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione sot mbajti mbledhjen e radhës. Si pikë kryesore e rendit të ... Read More

Diskutohet për statusin e personave të plagosur para luftës

21/05/2019

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione sot do të mbilidhet për të diskutuar mbi dy çështje të ... Read More

Shqyrtohet ligji për zgjedhjet e përgjithshme në Kosovës

20/05/2019

Komisioni për të Drejtat, Interesat e Komuniteteve dhe për Kthim shqyrton projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për financimin e subjekteve politike dhe ligjin ... Read More

Parada e LGBTI në Tiranë: Nuk është festë por protestë

18/05/2019

Ne guxojmë, ne protestojmë, ne të drejtat po kërkojmë, neve frika s’na ndalon, ne guxojmë ne protestojmë. Kjo është një pjesë nga himni i komunitetit ... Read More

Rrjeti i Grave në Kosovë shënojnë 1 majin me protestë

01/05/2019

Në Ditën Ndërkombëtare për të Drejtat e punëtoreve dhe punëtorëve (1 maji), Rrjeti i Grave të Kosovës sot do të protestojnë. Sipas një njoftimi, ky ... Read More

Qalaj thotë së në veri ka tensione për shkak të zgjedhjeve

24/04/2019

Në Komisionin për të drejtat dhe interesat e komuniteteve dhe kthim ka raportuar ministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme Ekrem Mustafa, lidhur me gjendjen ... Read More

Siguria dhe incidentet ndëretnike, Mustafa sot raporton para KDIKK

24/04/2019

Komisioni për të Drejtat, Interesat e Komuniteteve dhe për Kthim sot do të mbajë mbledhjen e radhës. Në këtë mbledhje, ministri i Punëve të Brendshme, ... Read More

Në Beograd veprimtari e reagime kundër mohimit të krimeve të luftës në Kosovë (Foto)

17/04/2019

Në Beograd, organizatat joqeveritare, Nisma e të rinjve për të Drejtat e Njeriut, Fondi për të Drejtën Humanitare dhe Gratë në të zeza shënuan të ... Read More

Peticioni i FSPE-së diskutohet në Komisionin për të Drejtat e Njeriut

17/04/2019

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione sot do të mbajë takimin e radhës në Kuvendin e Kosovës ... Read More

Punëtorët seksual dhe të drejtat e tyre (video)

09/04/2019

Kronika në vazhdim flet për të drejtat e personave që ofrojnë shërbime seksuale.  Material i përgatitur nga ekipi i “360 gradë”. The post Punëtorët seksual ... Read More

Në Beograd u mbajt tubim përkujtimor për viktimat shqiptare të luftës në Kosovë

26/03/2019

Organizatat joqeveritare “Iniciativa e të Rinjëve për të Drejtat e Njeriut” (YIHR), “Fondi për të Drejtën Humanitare” dhe “Gratë në të zeza” organizuan të martën ... Read More

Qeveria miraton raportin e Departamentit të Shtetit për të drejtat e njeriut në Kosovë

19/03/2019

Kabineti qeveritar në mbledhjen e sotme ka miratuar materialin me të gjeturat për të Drejtat e Njeriut në Kosovë për vitin 2018, i publikuar nga ... Read More