Tag: Drejtave

Kosnett: Komuniteti LGBTI ende lufton për një pranim më të gjerë në shoqëri

17/05/2019

Ambasadori i ShBA-së në Kosovë, Philip Kosnett ka marr pjesë në konferencën kushtuar të drejtave të barabarta dhe kushtetuese për personat LGBTI. Me këtë rast, ... Read More

Inspektorati i Punës me 20 inspektorë më tepër

15/05/2019

Mos respektimi i të drejtave të punëtorëve dhe mos ofrimi i kushteve të sigurta për punë, është bërë fenomen shqetësues në Kosovë. Ministria e Punës ... Read More

KMDLNj: Vendosja e dy të burgosurve në të njëjtin automjet, rrezikon jetën e të dy palëve

19/04/2019

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut kanë reaguar ndaj transportimit me një automjet për në gjykatë, për dy të dënuarit me ... Read More

KMDLNj: Nëse MASHT-i i nënshtrohet shantazhimit nga SBASHK-u, do të kërkojmë dorëheqjen e ministrit

03/04/2019

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMDLNj), ka reaguar lidhur me situatën në arsim, ku po vazhdojnë ende paqartësitë rreth kompensimit ... Read More

Apostolova thotë se të drejtat e pakicave mbrohen vetëm në letër

02/04/2019

Mos zbatimi i të drejtave të pakicave në praktikë, mungesa e përkthyesve dhe mungesa e integrimit të pakicave në gjyqësor, janë problemet kryesore me të ... Read More

KMDLNJ: Mbyllja e kazinove dhe lojërave të fatit nuk është zgjidhje për uljen e kriminalitetit

22/03/2019

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut nëpërmjet një komunikatë për media reagon në lidhje me vrasjet e fundit që kanë ndodhur ... Read More

Gjykata ndalon shitjen e librit ku Fërçkovski akuzohet për atentatin ndaj Gligorovit

21/03/2019

21 Mars 2019 / 12:05 Gjykata Themelore Shkupi 2 për shkak të shkeljes së të drejtave personale të paditësit Ljubomir Fërçkovski, ka vendosur masë të ... Read More

U shkelën të drejtat e pacientëve me taksën 30 euro për ankesat e pacientëve ndaj stafit mjekësor

07/03/2019

Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë deklaron se Avokati i Popullit të Republikës së Kosovës ka vërtetuar pretendimet e kësaj shoqate se Oda ... Read More

Në mungesë të ligjit, miratohen rregullore për mbrojtjen e fëmijëve

21/02/2019

Kosova vazhdon të mos ketë Ligj për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve. Projektligji për mbrojtjen e fëmijëve, nga aspekti profesional, sipas zyrtarëve qeveritar, është ... Read More

Keqtrajtimi i kafshëve me Kodin e ri penal dënohet deri në 6 muaj burg

05/02/2019

Ndryshimi dhe plotësimi i Kodit Penal të Kosovës ka avancuar në ruajtjen dhe mbrojtjen e të drejtave të kafshëve. Tash e tutje sipas Kodit të ... Read More

Burdushi: Nuk po diskriminohem në baza etnike, thjeshtë jam viktimë e politikës

05/02/2019

Zyrtarë të Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut, Qendra Rajonale në Prizren, të martën vizituan Hysri Peqanin-Burdushin, në Qendrën e ndalimit ... Read More

KMDLNJ: Profesorët e UP-së nuk kanë asnjë arsye për grevë

23/01/2019

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut, thotë se profesorët e Universitetit të Prishtinës dhe universiteteve tjera publike ‘të formuara gjatë fushatave ... Read More