Tag: duhanit

Pirja e duhanit i dyfishon shanset për t’u verbëruar

14/03/2019

Pirja e duhanit është një prej shkaktarëve më të mëdhenj të vdekjeve dhe sëmundjeve në botë. Vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, çdo vit vdesin 78,000 ... Read More

Truqet që ju ndihmojnë ta lini duhanin

12/03/2019

Është thuajse e pamundur sot ta gjeni dikë që mendon se pirja e duhanit është gjë e mirë për shëndetin. Ka studime të panumërta shkencore ... Read More

Si t’i pastroni mushkëritë kur ta lini duhanin

06/02/2019

Lënia e duhanit është hapi i parë drejt shëndetit më të mirë, mirëpo është fakt që pirja shumëvjeçare e duhanit lë pasoja. Hulumtimi ka treguar ... Read More

E konfirmon shkenca: Cigaret elektronike janë të dëmshme për zemrën dhe trurin

30/01/2019

Rreziqet e pirjes së duhanit janë të njohura me dekada të tëra dhe, në mënyrë që ta largojnë këtë shprehi, shumë njerëz kanë filluar përdorimin ... Read More

Shqiptarët heqin dorë nga cigarja

25/01/2019

Pirja e duhanit ka rënë nga 43 për qind e popullsisë së rritur në 2008 në 35 për qind më 2018 në meshkujt e moshës ... Read More

Tre artikuj të cilët bëjnë çudira për mushkëritë: Nëse jeni duhanpirës, këta artikuj patjetër duhet t’i hani!

13/01/2019

Këshilla më e mirë për mushkëri të shëndetshme është ndërprerja e pirjes së duhanit, mirëpo nëse nuk mund ta lini atë, do të duhej më ... Read More

Si ta eliminoni nikotinën nga organizmi?

22/12/2018

Lënia e duhanit, ndonëse është një i hap i madh, i cili ndihmon në përmirësimin e shumë funksioneve të organizmit, duket se nuk ka një ... Read More

Katër artikuj të cilët pastrojnë mushkëritë nga nikotina në çastin kur i merrni

16/11/2018

Ekspertët rekomandojnë zvogëlim gradual të pirjes së duhanit në kombinim me detoksikimin. Nikotina në të vërtetë është insekticid i cili përdoret nga prodhuesit që të ... Read More

Mirëpritet vendimi i MTI-së që ndalon shitjen e duhanit dhe alkoolit për personat e mitur (Video)

06/11/2018

Ministri i Tregtisë, Edrit Shala, ka urdhëruar që të zbatohet ligji, që ndalon shitjen e duhanit dhe alkoolit të rinjve nën moshën 18 vjeçare.  Ky ... Read More

Lënia e duhanit nuk është proces aspak i lehtë, por ekspertja tregon metodën më efektive për ta bërë këtë

27/09/2018

Rreziqet e pirjes së duhanit i kemi ditur tash e sa dekada, por lënia e duhanit është ende proces tejet i vështirë për duhanpirësit. Nëse ... Read More

Ismaili: Shpeshherë shkelësit e Ligjit për duhanin janë edhe zyrtarët shtetëror

31/05/2018

Epidemia botërore e duhanit vret më shumë se 7 milionë njerëz çdo vit, prej tyre 900 mijë janë jo konsumues, por të ekspozuar ndaj tij. ... Read More

Femrat e dinë: Shtatë gënjeshtra më të shpeshta që meshkujt ua bëjnë femrave

17/05/2018

Edhe nëse e keni nuhatur tymin e duhanit tek ai, apo madje edhe e keni kapur duke pirë duhan fshehtas, kur ia tërheq vërejtjen femra, ... Read More