Tag: Eksportet

Dyfishohen eksportet në sektorin e peshkimit në Shqipëri

03/02/2019

Investimet dhe mbështetja e qeverisë, dyfishoi eksportet dhe prodhimin në sektorin e peshkimit, i cili konsiderohet një nga sektorët më të formalizuar të ekonomisë së ... Read More

Eksportet, 105 milionë euro humbje në 2018 nga zhvlerësimi i euros

21/01/2019

Eksportet arritën në 310 miliardë lekë për vitin 2018, sipas të dhënave të INSTAT, duke arritur në një nivel rekord, me një rritje prej 13.7% ... Read More

Rritje e investimeve të huaja në Shqipëri

01/11/2018

Eksportet shqiptare kanë shfaqur rritje, ndërsa nivelet e investimeve të huaja direkte kanë mbetur të larta, duke ndihmuar në ngushtimin e deficitit të llogarisë korrente ... Read More

Rritje në eksportin e Shqipërisë drejt Gjermanisë

26/04/2018

Eksportet e Shqipërisë drejt Gjermanisë kanë njohur një rritje të ndjeshme në dy muajt e parë të këtij viti, krahasuar me të njëjtën periudhë të ... Read More

Rriten eksportet e Shqipërisë në BE, Lindje të Mesme dhe Afrikën e Veriut

24/04/2018

Eksportet shqiptare të industrisë agro-përpunuese u rritën me rreth 25-30% në tre muajt e parë të vitit krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të ... Read More