Tag: federal

Presidenti i shtetit ndërrohet çdo vit, në Zvicër

21/08/2019

Vendi drejtohet nga shtatë anëtarë të Këshillit Federal, të cilët do të drejtojnë vendin si një ekip bazuar në parimin e kolegjialitetit. Duke punuar së ... Read More

Facebook-u do të ndëshkohet me 5 miliardë dollarë për shkeljen e privatësisë

13/07/2019

Komisioni Federal për Tregti i Shteteve të Bashkuara e ka miratuar përmes votimit me shumicë votash një gjobë prej 5 miliardë dollarësh për shkak të ... Read More

MFK, INTEL dhe Qeveria Amerikane promovojnë shkencën ne Kosovë

05/03/2019

Përmes Millennium Foundation Kosovo (MFK), Agjensioni Federal Amerikan MCC ka njoftuar publikun për një bashkëpunim tejet atraktiv për të gjitha adhurueset e shkencës dhe teknologjisë. ... Read More

Apple ka konsideruar mundësinë që Samsung të furnizonte modemet e tyre 5G

12/01/2019

Gjyqi midis Komisionit Federal të Tregtisë në SHBA dhe Qualcomm, i cili filloi një javë më parë, po sjell informacione të reja në sipërfaqe. Është ... Read More

Gjykata hodhi poshtë padinë e Ashley Juddit kundër Harvey Weinsteinit për ngacmim seksual

10/01/2019

Gjyqtari federal në Los Angelos ka hedhur poshtë një padi për ngacmim seksual të paraqitur nga aktorja Ashley Judd kundër producentit të filmave të Hollivudit, ... Read More

Uragani Florens e goditi Karolinën Veriore

14/09/2018

14 Shtator 2018 / 11:22 Shteti federal amerikan Karolina Veriore është goditur nga erëra të fuqishme dhe shira të dendur të shkaktuara nga uragani Florens ... Read More

Ministrja austriake e Punëve të Jashtme Knajsël në Maqedoni

27/03/2018

27 March 2018 / 9:01 Ministri federal për Evropë, Integrime dhe Punë të Jashtme i Republikës së Austrisë, Karin Knajsël, sot do të qëndrojë për ... Read More