Tag: fëmijëve

Mblidhen 101 mijë euro për Editën, familja Gjikolli falenderon bamirësit dhe kërkon ende ndihmë për pjesën tjetër

24/05/2019

Edita Gjikolli nga Peja, nënë e tre fëmijëve, e cila vuan nga Leukemia Acute po vazhdon të trajtohet në Turqi. Për shërimin e sëmundjes së ... Read More

Labinot Tahiri grumbullon 80 mijë euro për shërimin e Edita Gjikollit

21/05/2019

Edita Gjikolli nga Peja, nënë e tre fëmijëve e cila vuan nga Leukemia Acute po vazhdon të trajtohet në Turqi. Për shërimin e saj familjarët ... Read More

Murgesha e cila ngriti një ‘perandori kanabasi’

14/05/2019

E dashuruar pas një burri të divorcuar dhe së bashku prindër të tre fëmijëve, ishin në një harmoni të plotë familjare. Por gjithçka u shkatërrua ... Read More

A e keni ditur, matematika mësohet më lehtë me muzikë

14/05/2019

Për t’i zotëruar operacionet matematikore, propozoni fëmijëve që t’i zgjidhin me muzikë – këshillojnë shkencëtarët e Universitetit të San-Franciskos Pasi që Shkolla e Lartë në ... Read More

Mjeku nga Australia operon 30 fëmijë me probleme kirurgjike

10/05/2019

Në Klinikën e Kirurgjisë së Fëmijëve po qëndron profesori Peaddy Dewan nga Australia, i cili në bashkëpunim me ekipin e mjekëve nga Klinika e Kirurgjisë ... Read More

Kryhet një operacion i rrallë tek një fëmijë në QKUK

06/05/2019

Një ekip mjekësor në Klinikën e Kirurgjisë së Fëmijëve ka kryer me sukses një operacion të rrallë te një fëmijë i moshës 2 vjeçare, i ... Read More

Ismaili: Mjekët holandezë vijnë në Kosovë, për të ndihmuar fëmijët me kancer

26/04/2019

Më 29 dhe 30 prill, në Kosovë do të vijnë 5 mjekë nga Qendra më e madhe në Evropë për trajtimin e fëmijëve me kancer, ... Read More

Drejtori i Klinikës së Kirurgjisë së Fëmijëve: Kemi nevojë për kirurgë të profilizuar

21/04/2019

Në Klinikën e Kirurgjisë së Fëmijëve në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, aktualisht janë 13 kirurgë të fëmijëve, por që vlerësohet se ka mungesë të ... Read More

Çka është leukemia, si shkaktohet dhe llojet e saj

12/04/2019

Leukemia shpeshherë mendohet si sëmundje e fëmijëve, por faktikisht prek më shumë të rritur, ndërsa është më e zakonshme te meshkujt sesa te femrat. Faktikisht ... Read More

Çdo i dhjeti fëmijë ka astmë, shkaktar është trafiku i dendur

12/04/2019

Gati 80 për qind e fëmijëve të sëmurë nga ndonjë formë e rëndë e astmës jetojnë 75 metra larg nga nyjat rrugore, ndërsa për shkak ... Read More

Fëmijët me autizëm, në Shqipëri rritje e numrit në 10 vitet e fundit

04/04/2019

Në 10 vite, shifra e fëmijëve me çrregullime të spektrik autik është rritur shumë shpejt, aq sa po shndërrohet në një krizë shëndetësore. Rritja me ... Read More

Prindërit, të vetëm në ballafaqimin me autizmin

02/04/2019

S A 2019-04-02T15:35:57+02:00 Nga viti në vit rritet numri i fëmijëve me autizëm. Në nivel botëror, një në 68 fëmijë është i diagnostikuar me autizëm. ... Read More