Tag: festave

Festa e Krishtlindjes dhe historiku i saj

24/12/2019

Festa e Krishtlindjes është një nga kremtimet më të rëndësishme në kalendarin e festave të krishtera. Ajo kremtohet dhe festohet çdo datë 25 dhjetor dhe ... Read More

Historia e bakllavasë

04/06/2019

Atmosfera e festave do të ishte shumë çalamane nëse do të mungonte më e pa munguara, simboli e miti i festimeve, bakllavaja.Fjala bakllava e ka ... Read More

Kolona të gjata në Merdare, deri në 4 orë pritje për të dalë nga Kosova

04/01/2019

Me përfundimin e festave të fundvitit, po përfundojnë edhe pushimet e bashkatdhetarëve të cilit kishin ardhur në Kosovë. E largimi i tyre nga Kosova për ... Read More

Dieta e shpejtë për këndellje nga ushqimi i festave

03/01/2019

Sa për shkak të traditës, sa për shkak të festave të dimrit dhe të pushimeve vjetore, jemi mësuar t’i barazojnë ditët e festave me një ... Read More

Kthimi në punë pas festave, receta e ‘shpëtimit’ nga stresi është kjo

02/01/2019

Përsëritja e ritmeve të zakonshme dhe kthimi në zyrë pas një pasiviteti gjatë festave mund të jetë shumë e vështirë. Në fakt, puna, angazhimet ditore, ... Read More

Maqedonia lider në rajon për festa zyrtare

02/01/2019

2 Janar 2019 / 15:00 Maqedonia është ndër vendet me numër më të madh të festave dhe ditë jo pune në rajon. Edhe sot institucionet shtetërore ... Read More

Festat, shumë qytetarë shkojnë në vendet evropiane

30/12/2018

30 Dhjetor 2018 / 16:01 Një numër i konsiderueshëm i qytetarëve në prag të festave të fundvitit ia kanë mësyrë destinacioneve të ndryshme evropiane. Më ... Read More

Viti i Ri, atmosferë festive nëpër sheshet e qyteteve

30/12/2018

30 Dhjetor 2018 / 15:49 Jemi në periudhën e festave të fund-vitit dhe këtu jemi në sheshin Maqedonia për të parë nga afër se si ... Read More

EVN Maqedoni, pako për familjet sociale

27/12/2018

27 Dhjetor 2018 / 15:00 EVN Maqedoni me rastin e festave të fund vitit ka shpërndarë pako ushqimore për familjet e varfra. Pakot ushqimore përmbajnë ... Read More

Komunat, përgatitje për festat e fundvitit

09/12/2018

9 Dhjetor 2018 / 15:44 Me afrimin e festave të fund-vitit Komunat kanë filluar përgatitjet për dekorimin dhe organizmin e mbrëmjeve ose koncerteve për të ... Read More