Tag: fillor

Librat e historisë dhe gjeografisë do të ndryshojnë sipas Marrëveshjes së Prespës

25/03/2019

25 Mars 2019 / 15:46 Librat e historisë dhe gjeografisë për arsimin fillor dhe të mesëm fillimisht do të ndryshohen sipas Marrëveshjes së Prespës. Pas ... Read More

Nga viti i ardhshëm shkollor, tekste të reja të muzikës

03/03/2019

3 Mars 2019 / 15:30 Pothuajse pas një dekade nxënësit shqiptar të arsimit fillor do të mësojnë lëndën e Arsimit Muzikor nga autorë shqiptarë. Përmbajtja ... Read More

MASH, miraton listën e re me lektyrat shkollore

10/02/2019

10 Shkurt 2019 / 17:10 Nga viti i ardhshëm shkollor nxënësit e ciklit fillor do të kenë mundësinë të lexojnë lektyra të reja në gjuhën ... Read More

Testimi PISA: Nxënësit nuk kanë njohuri themelore

31/01/2019

31 Janar 2019 / 15:11 Në Maqedoni gjysma e nxënësve të përfshirë në arsimin fillor dhe të mesëm nuk kanë njohuri themelore. Arritjet e tyre ... Read More

Idrizovë, nxënësit shqiptarë pa paralele shqipe

09/09/2018

9 September 2018 / 16:12 Shkollimi fillor 9 vjeçar në gjuhën shqipe mbetet ëndërr e përgjysmuar e fëmijëve të lagjes Idrizovë, të komunës Gazi Babë ... Read More

Rriten me 5 për qind pagat e arsimtarëve

30/08/2018

30 August 2018 / 14:23 Nga muaji shtator, të gjithë punonjësit e arsimit fillor dhe të mesëm, do të kenë rritje të pagave prej 5%. ... Read More

Dardhishta: Zmbrapsja e ministrit nga ligji, paaftësi

10/07/2018

10 July 2018 / 15:32 Ngecja e reformave në arsimin fillor vjen si pasojë e vendimeve të përshpejtuara, të pa analizuara dhe nga joprofesionistët në ... Read More

Cikli i ulët i arsimit fillor, kërkohet kuadër adekuat për edukatën fizike

12/05/2018

12 May 2018 / 14:29 Mësimdhënësit e ciklit të ulët fillor kërkojnë që arsimtar të edukatës fizike të mbajnë orët e arsimit fizik dhe shëndetësor ... Read More

Programe të reja mësimore për klasat e dyta dhe të treta

03/05/2018

3 May 2018 / 16:12 Mësimdhënësit e ciklit të ulët të arsimit fillor kanë përshëndetur reduktimin e lëndëve dhe prezantimin e programeve të reja mësimore ... Read More