Tag: fillore

Klasat e së ardhmes? Brenda “amfiteatrit për mësim” të një shkolle fillore, ku një mësues i vetëm mbikëqyr 67 nxënës

13/10/2019

Nxënësit në një shkollë fillore në Devon do të kenë mundësi që të mësojnë në klasa të reja, të cilat do të mund të sistemojnë ... Read More

Mbahet gara e diturisë për nxënësit e Kosovës

11/05/2019

Sot nxënësit e Kosovës të shkollave fillore dhe të mesme i nënshtrohen garave të diturisë. Gara Nacionale e Diturisë mbahet për të gjithë nxënësit në ... Read More

Procesi i votimit në Komunën Qendër

21/04/2019

Alsat 2019-04-21T09:11:59+02:00 Në qendrën e votimit, pranë shkollë fillore Kole Nedellkovski në Komunën Qendër procesi i votimit po zhvillohet qetë dhe pa incidente. Vendvotimet janë ... Read More

Epidemia e fruthit, nis vaksinimi në teren

18/04/2019

S A 2019-04-18T15:18:51+02:00 Në të gjitha shkollat fillore dhe të mesme nga nesër do të fillojë vaksinimi i nxënësve. Kjo është njëra nga masat e ... Read More

Ministria e Arsimit e bën me fushë sportive shkollën e fshatit Arllat, në Drenas

16/04/2019

Me rastin e 49 vjetorit të themelimit të shkollës fillore “Mehdi dhe Sylejman Bytyqi” në fshatin Arllat të Drenasit, Ministria e Arsimit ka pajisur me ... Read More

Shkollat fillore përballen me mungesë kuadri

13/04/2019

S A 2019-04-13T14:32:47+02:00 Vitet e fundit, shkollat fillore dukshëm po përballen me mungesë të kuadrit deficitar, respektivisht mungesë të mësimdhënësve për lëndët nga shkencat e ... Read More

Filloristët vizituan Gjykatën për Ditën e Kushtetutës

08/04/2019

Nxënës të shkollave fillore nga qytete të ndryshme të Republikës së Kosovës vizituan Gjykatën Kushtetuese të hënën, më 8 prill 2019, me rastin e shënimit ... Read More

Ahmeti tregon disa nga projektet që po realizohen në Prishtinë

02/04/2019

Ka filluar renovimi në oborrin e shkollës fillore e mesme e ulët (SHFMU) “Elena Gjika”, në Prishtinë. Kështu ka bërë të ditur në një postim ... Read More

“Të gjithë në mësim”, aksion për t’i kthyer nxënësit në bankat e shkollës

30/03/2019

Alija Bajram është nxënëse e klasës së nëntë në shkollën fillore “Vëllezërit Ramiz Hamid” në komunën Shuto Orizarë të Shkupit. Ajo, me shumë nxënës të ... Read More

Tetovë, 8 raste të nepotizmit në një shkollë

26/02/2019

26 Shkurt 2019 / 15:17 Drejtori i Shkollës Fillore “7 Marsi” në Çellopek Xhevahir Abduli ka punësuar dhëndrin e tij sekretar në Shkollës, ndërsa nipin ... Read More

Ndërtimi i shkollës në Reçicë të Vogël, vetëm premtim

23/02/2019

23 Shkurt 2019 / 20:11 Premtimet për ndërtimin e shkollës fillore në fshatin Reçicë të Vogël mbeten ende të parealizuara. Për pasojë, qindra nxënës të ... Read More

Tetovë, nisin hetimet për shkollën e Xhepçishtit

12/02/2019

12 Shkurt 2019 / 13:46 Ka filluar hetimi i ndërtimit të shkollës fillore “Skënderbeu” të fshatit Xhepçishtë, e cila, nuk posedon asnjë dokument për pranimin ... Read More