Tag: “foshnjat

E rrallë: Lind foshnja me mjekër

06/02/2020

Të gjithë foshnjat e porsalindura janë të bukura, por disa prej tyre kanë pamje më unike. Kësisoj, një foshnje mashkull, e pagëzuar me emrin Jonathan, ... Read More

Foshnjat që peshojnë më pak se 2.5 kg rrezikohen nga infertiliteti

13/12/2019

Sipas një studimi të fundit, foshnjat që lindin me një peshë më të vogël se 2.5 kg, janë më të rrezikuara të mbesin sterilë kur ... Read More

Foshnjat e lindura me metoda artificiale janë më të rrezikuara nga kanceri

11/12/2019

Foshnjat e lindura nga metodat artificiale IVF, janë më të rrezikuara nga kanceri, shkruan Dailymail.Në hulumtimin e fundit, të bërë me të dhëna të më ... Read More

Gratë shtatzëna me diabet i rrezikojnë foshnjat nga këto sëmundje serioze

06/12/2019

Gratë shtatzëna, të cilat janë të diagnostikuara me diabet i vendosin foshnjat e tyre në rrezik nga sëmundjet e zemrës, shkruan Dailymail, transmeton Express.Foshnjat e ... Read More

Testi revolucionar që do të shpëtoj shumë fëmijë nga sëmundjet vdekjeprurëse

06/11/2019

Hulumtuesit kanë filluar të krijojnë një test të AND-së, i cili do të bëhet tek foshnjat ende të pa lindura dhe do të parandaloj një ... Read More

Foshnjat që lindin me operacion cezarian mund të preken nga këto sëmundje

01/09/2019

Një studimi ri pretendon që foshnjat e lindura me operacion cezarian mund të zhvillojnë autizmin dhe çrregullim në hiperaktivitet dhe mungesë të vetëdijes.Fëmijët e lindur ... Read More

Foshnjat duhet të ushqehen vetëm me qumësht gjiri në 6 muajt e parë të jetës

04/08/2019

Për rritjen, shëndetin dhe zhvillimin më të mirë të foshnjës, si dhe shëndet më të mirë të nënës, foshnjat duhet të ushqehen vetëm me qumësht ... Read More

Studimi i ri sugjeron se fëmijët që kanë lindur në ambiente të shtëpisë kanë sistem më të fortë imunitar

19/07/2019

Kohëve të fundit është bërë trend, që disa nëna të lindin foshnjat e tyre në ambiente të shtëpisë. Sipas studimit të fundit, këto foshnja kur ... Read More

Fakte të pazakonta pë trupin tonë, do të habiteni nga ato që do t’i lexoni

15/07/2019

E dinit se foshnjat mund të shohin vetëm bardh e zi? Ose se një fije floku mund të jetojë deri në 7 vjet në kokën ... Read More

Shumica e OJQ-ve mbështesin ligjin për shtatzëninë

04/03/2019

4 Mars 2019 / 16:12 “Jetë e re për të gjithë por jo edhe për foshnjat e pa lindura”. Me këto fjalë u kundërshtua propozim ... Read More

E rrallë, binjakët lindin 5 muajsh dhe mbijetojnë (Foto)

30/01/2019

Binjakët nga qyteti lowa kanë thyer rekord botëror pasi janë foshnjat më të vogla në botë që kanë lindur para kohe dhe kanë mbijetuar. Kambry ... Read More