Tag: gjuhëve

Duolingo vlerësohet me mbi 1 miliardë dollarë

06/12/2019

Kompania ofron leksione falas të mësimit të gjuhëve në iOS, Android dhe ueb por rritja e kompanisë ka ardhur nga shërbimi premium Duolingo Plus i ... Read More

Osmani një ditë më parë tha se Ligji nuk shkon në Venecia

22/01/2019

22 Janar 2019 / 14:59 Qeveria dërgoi Ligjin për përdorimin e gjuhëve në Komisionin e Venecias. Ligji është dërguar si i plotë në përmbajtje, ndërsa ... Read More

Ligji i gjuhëve ende nuk është çuar në Komisionin e Venecias

20/01/2019

20 Janar 2019 / 15:24 Amulli në opinion sa i përket Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Për ligjin e njejtë, partnerët e koalicioni BDI-LSDM flasin ... Read More

Ligji për përdorimin e gjuhëve, disa shërbime me pagesë

16/01/2019

16 Janar 2019 / 14:28 Ligji për përdorimin e gjuhëve nuk do të jetë i gjithi falas për qytetarët jo maqedonas. Ndonëse, Agjencia për zbatimin ... Read More

Zbatimi i Ligjit për përdorimin e gjuhëve

15/01/2019

15 Janar 2019 / 14:29 Ligji për përdorimin e gjuhëve që tashmë ka marr formën e prerë parasheh avancimin e përdorimit zyrtar të gjuhës shqipe, ... Read More

Python – gjuha programuese me rritjen më të shpejtë, vlerësohet gjuha e vitit

15/01/2019

Python vazhdon të ngritët në radhët e gjuhëve më të njohura të programimit në botë. Pse Python? Çfarë e bën Python kaq të veçantë? Si ... Read More

Datë zyrtare kur është fuqizuar Ligji për përdorimin e gjuhëve njihet 14 marsi (leximi i tretë) dhe jo 11 janari

15/01/2019

Datë zyrtare kur është fuqizuar Ligji për përdorimin e gjuhëve njihet 14 marsi (leximi i tretë) dhe jo 11 janari     The post Datë ... Read More

Ligji i gjuhëve, fuqizimi edhe pa firmën e Presidentit

17/03/2018

17 March 2018 / 16:27 Ligji për përdorimin e gjuhëve do të mund të hyjë në fuqi edhe pa nënshkrimin e Presidentit Gjorge Ivanov. Ekspertët ... Read More

Zbatimi i ligjit për gjuhët, sfidë për institucionet

15/03/2018

15 March 2018 / 15:11 Pas miratimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve, zbatimi i tij mbetet sfida kryesore për institucionet. Zv/kryeministri për Çështje Evropiane, ... Read More