Tag: gjysma

Çfarë nuk duhet t’i thoni partnerit kur ai është me nerva?

08/12/2019

“Puna” e partneres (dhe anasjelltas), kur gjysma e tij më e mirë nuk ka kaluar një ditë të këndshme është ta bëjë atë ta kalojë ... Read More

Shtohen gjasat për shërim nga kanceri i avancuar i lëkurës

28/09/2019

Mjekët në Britaninë e Madhe kanë thënë se më shumë se gjysma e të sëmurëve me kancer të avancuar të lëkurës tashmë mund të mbijetojnë, ... Read More

Si ndikon mosha në gjumë?

15/09/2019

Më shumë se gjysma e burrave dhe grave mbi moshën 65 vjeçare ankohen për së paku, një problem me gjumin. Shumica e të moshuarve përjetojnë ... Read More

Sulmet më të rrezikshme në zemër rezultojnë të jenë ato në heshtje

21/02/2019

Një studim i ri amerikan ka treguar se thuajse gjysma e sulmeve në zemër, ndodhin “në heshtje”. Ashtu siç sugjeron emri, një sulm i heshtur ... Read More

Testimi PISA: Nxënësit nuk kanë njohuri themelore

31/01/2019

31 Janar 2019 / 15:11 Në Maqedoni gjysma e nxënësve të përfshirë në arsimin fillor dhe të mesëm nuk kanë njohuri themelore. Arritjet e tyre ... Read More

Plazhet e Ohrit dhe Strugës përballen me mungesën e shpëtimtarëve

06/08/2018

6 August 2018 / 15:21 Edhe këtë verë, gjysma e bregut të liqenit të Strugës nuk ka shërbime të shpëtimit.  Në të shumtën e rasteve ... Read More