Tag: Greqia

Gabimi i mjekut ia mori jetën në prag të 23-vjetorit të lindjes kësaj pacienteje

02/06/2020

Një lajm i rëndë u bë me dije sot nga Greqia. Një 23-vjeçare shqiptaro-greke, e identifikuar si Aleksandra Bistolaki ndërroi jetë tragjikisht si pasojë e ... Read More

Alarm ndërkombëtar: Mos e përdorni këtë pjatë porcelani të rrezikshme

20/09/2019

Greqia, edhe Inspektoriati Shqiptar i Mbikqyrjes së Tregut ka lëshuar një alarm për qytetarët shqiptarë. “Kujdes! Konsumatorët që kanë blerë këtë pjatë, nuk duhet ta ... Read More

Sa shqiptarë kanë leje-qëndrimi në shtetet e BE-së?

22/05/2019

Greqia dhe Italia janë shtetet që kanë lëshuar pjesën më të madhe të këtyre lejeve, plot 94% të totalit të tyre. Thuajse një e treta ... Read More

Konferencë e përbashkët për shtyp e dy kryeministrave Zaev dhe Cipras (video)

02/04/2019

Alsat 2019-04-02T13:11:38+02:00 “Nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Prespës, po nënshkruajmë histori. Greqia ishte e para që nënshkroi protokolli. Gjatë këtyre ditëve Cipras ka bërë apel ... Read More

Rajoni i shpallë “luftë” krimit dhe korrupsionit

01/04/2019

Alsat 2019-04-01T14:29:45+02:00 Republika e Maqedonisë së Veriut, Shqipëria, Kosova, Bullgaria, Bosnjë- Hercegovina, Greqia, Turqia dhe Rumania do të shkëmbejnë përvojat e tyre për parandalimin e ... Read More

Maqedonia e Veriut dhe Greqia marrëveshje kundër lajmeve të rreme

29/03/2019

S A 2019-03-29T11:23:26+01:00 Maqedonia e Veriut dhe Greqia janë ballafaquar me lajme të rreme që nga negociatat për marrëveshjen e Prespës dhe deri tek ratifikimi ... Read More

Pikë e re kufitare me Greqinë në rajonin e Prespës

08/03/2019

8 Mars 2019 / 15:04 Maqedonia e Veriut dhe Greqia do të kenë pikë të re kufitare edhe atë në “Markova Noga” në rajonin e ... Read More

Greqia ia dërgoi notën verbale Maqedonisë

12/02/2019

Greqia ia dërgoi Maqedonisë notën verbale. Pas pranimit të notës verbale nga pala greke në gazetën zyrtare duhet të shpallen ndryshimet Kushtetuese. Menjëherë pas kësaj, ... Read More

Katrugalos: Nga e hëna fillojnë obligimet që dalin nga Marrëveshje e Prespës

10/02/2019

10 Shkurt 2019 / 12:43 Notë verbale që do të informojë se Greqia e ka ratifikuar edhe Marrëveshjen e Prespës dhe Protokollin për anëtarësimin në ... Read More

NATO, Shkupi e Athina do të këmbejnë notat verbale

09/02/2019

9 Shkurt 2019 / 16:24 Pasi Greqia ratifikoi Protokollin për anëtarësim e Maqedonisë në NATO, dy vendet fqinje fillojnë edhe procedurat që vendi, të bëhet ... Read More

Deri të martën edhe zyrtarisht Republika e Maqedonisë së Veriut

09/02/2019

9 Shkurt 2019 / 13:02 Pasi Greqia ratifikoi Protokollin për anëtarësim në NATO të Maqedonisë, dy vendet fqinje fillojnë edhe procedurat që Maqedonia e Veriut, ... Read More

Pendarovski: Maqedonia anëtare në NATO në tremujorin e parë të vitit 2020

15/01/2019

15 Janar 2019 / 10:58 Maqedonia dhe Greqia e zgjidhën kontestin me emrin, Marrëveshja e Prespës u ratifikua nga Parlamenti i Maqedonisë, ndërsa javën e ... Read More