Tag: Greqinë

Spasovski: Situata në kufirin jugor, e qetë

09/04/2019

Alsat 2019-04-09T14:30:41+02:00 Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski e cilëson si të qetë situatën në kufirin me Greqinë, pas tensioneve për shkak të lajmeve të rreme ... Read More

Dimitrov: Marrëveshjet me Bullgarinë dhe Greqinë janë shembull për unitet në veprim

05/04/2019

Alsat 2019-04-05T11:44:25+02:00 Marrëveshjet me Bullgarinë dhe Greqinë janë shembuj për unitet në veprim. Ne, tre shtetet jemi bërë “më të mëdha” pa ndryshimin e kufijve, ... Read More

Dimitrov: Marrëveshja e Prespës, hoqi pengesat me Greqinë dhe hapi rrugën drejt BE-së

26/03/2019

26 Mars 2019 / 11:06 Prespa ka hequr pengesën në marrëdhëniet tona me Greqinë, por njëkohësisht edhe ndërtoi urë drejt integrimeve të BE-së në vendin ... Read More

Dimitrov: Mbështetësit e Marrëveshjes janë në anën e vërtetë të historisë

24/01/2019

24 Janar 2019 / 14:12 Mbështetësit e marrëveshjes për emrin me Greqinë janë në anën e vërtetë të historisë dhe do të vjen koha kur ... Read More

Dimitrov: Marrëveshja e Prespës, tepër e madhe për të dështuar

20/01/2019

20 Janar 2019 / 10:11 Ministri i jashtëm i Maqedonisë tha sot se marrëveshja e Prespa me Greqinë për emrin e ri të Maqedonisë është ... Read More

(VIDEO)URGJENTISHT TË PASTROHET LISTA ZGJEDHORE, OSBE PROPOZON MËNYRË PRAKTIKE PËR VOTIMIN E DIASPORËS

01/10/2018

Lista e papastruar Zgjedhore, shpjegimi i pamjaftueshëm i përmbajtjes së Marrëveshjes me Greqinë, mungesa e fushatës “kundër” pyetjes së referendumit, janë vërejtjet kryesore të Misionit ... Read More

Osmani: Shqiptarët votuan më shumë se në zgjedhje

01/10/2018

1 Tetor 2018 / 16:10 Institucionet kanë legjitimitet për të zbatuar marrëveshjen me Greqinë. Shumica dërrmuese e qytetarëve që votuan në referendum kërkojnë anëtarësimin e ... Read More

Referendumin do ta ndjekin 383 vëzhgues vendorë dhe 286 të huaj

25/09/2018

25 Shtator 2018 / 11:55 Referendumin për Marrëveshjen me Greqinë më 30 shtator do ta ndjekin 383 vëzhgues vendorë dhe 286 të huaj, publikoi Komisionit ... Read More

VMRO-DPMNE-ja marsh protestues në Shtip

16/09/2018

16 Shtator 2018 / 16:01 Marrëveshja me Greqinë është e keqe, ndërsa pushteti heshtë për pasojat e dëmshme. Këto ishin një pjesë e porosive kryesore ... Read More

Xhaferi: Ratifikimi i Marrëveshjes në Gazetën zyrtare, pas referendumit

31/07/2018

31 July 2018 / 13:42 Ligji për ratifikimin e marrëveshjes me Greqinë do të publikohet në Gazetën Zyrtare pas referendumit, tha kryetari i Kuvendit, Talat ... Read More

VMRO-DPMNE padit kryeministrin dhe deputetët

05/07/2018

5 July 2018 / 15:40 Menjëherë pas ratifikimit të serishëm të Marrëveshjes për emrin me Greqinë në Kuvend, VMRO DPMNE ka ngritur kallëzime penale në ... Read More

Ratifikimi i Marrëveshjes, radhën tani e ka Greqia

21/06/2018

21 June 2018 / 10:02 Marrëveshja për zgjidhjen e çështjes së emrit me Greqinë, dje u ratifikua në Kuvendin e Maqedonisë, ndërsa Ministria e Punëve ... Read More