Tag: Hulumtimin

Shkencëtarët kanë zbuluar në cilën kohë të ditës lindin më së shumti fëmijë

19/05/2019

Më shumë se pesë milionë femra kanë marrë pjesë në hulumtimin, i cili ka treguar kur nënat më së shpeshti lindin fëmijë Edhe pse koha ... Read More

Rashiti: Evropa e ka kuptuar se pa zgjidhjen e problemeve Kosovë-Serbi, nuk ka perspektivë dhe paqe në Ballkan (Video)

02/05/2019

Naim Rashiti nga Grupi për Hulumtimin e Politikave në Ballkan ka thanë se në Evropë është kuptuar mirë se pa u zgjidhur çështja Kosovë – ... Read More

Rashiti: Kosova dhe Serbia nuk kanë guxim që të arrijnë një marrëveshje (Video)

02/05/2019

Drejtori i Grupit për Hulumtimin e Politikave në Ballkan, Naim Rashiti, në një intervistë për emisionin“Përballje ditore” në Telegrafi.com me gazetarin Muhamet Hajrullahu, ka folur ... Read More

Raporti i lumturisë botërore nxjerr njerëzit në Kosovë më të lumturit në rajon, madje shumë larg të tjerëve (Tabela)

20/03/2019

Raporti i shtatë vjetor i lumturisë botërore ka nxjerrë një listë, të bazuar në hulumtimin e kryer ndërmjet 2016 dhe 2018, është botuar në Ditën ... Read More

Gratë në politikë: (Pa)Barazia gjinore në politikë dhe vendimmarrje

13/02/2019

Grupi për Ballkan ka publikuar hulumtimin Gratë në politikë: (Pa)Barazia gjinore në politikë dhe vendimmarrje. Artikulli përshfaq pozitën e pafavorshme dhe nivelin e ulët të ... Read More

Kontrabanda në veri: Dëshmi se si shitësit e dyqaneve i marrin paratë për policinë (Video)

12/01/2019

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” ka transmetuar hulumtimin ekskluziv të lidhjes së policisë në veri të Kosovës me kontrabandistët. Në emision mund të shihni pamjet që ... Read More

Rrëfimi për arrestimin e të dënuarit në rastin ‘Badovci’ (Video)

22/12/2018

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” ka transmetuar hulumtimin për të dënuarit për terrorizëm dhe trajtimin e tyre nga institucionet kompetente. Fehmi Musa, i akuzuar në rastin ... Read More

Tri gjërat që duhet t’i arrini në jetë për t’u bërë të rritur

06/12/2018

Kur Jeffrey Jensen Arnett kishte filluar hulumtimin si psikolog, ai ua kishte bërë një pyetje të thjeshtë qindra personave: “A ndiheni sikurse jeni të rritur?” ... Read More

FSK me besueshmërinë më të lartë në vend

24/11/2018

Qendra Kosovare për Studime ka realizuar hulumtimin e besueshmërisë së qytetarëve për institucionet e sigurisë me temë “Barometri Kosovar i Sigurisë”, Edicioni i Tetë”, i ... Read More

I dënuari për terrorizëm: Dëshirojmë të nisim një jetë të re (Video)

24/11/2018

Emisioni “Drejtësia në Kosovës” ka transmetuar hulumtimin për gjendjen e të dënuarve të cilët janë rikthyer nga lufta në Siri. A.B. i dënuar me dy ... Read More

Tasholli: Zyrtari policor është dashur ta përdorë armën në rastin e Vushtrrisë (Video)

07/10/2018

Emisioni ‘Drejtësia në Kosovë’ transmetoi hulumtimin për plagosjen e Liridon Osmanit nga Vushtrria, i cili në kohën e plagosjes ishte duke u përcjellë në shtëpinë ... Read More

Për çdo ditë aksidente me fatalitet – Dedaj thotë se nuk ka mekanizma që merren me hulumtimin e shkaqeve të aksidenteve

02/08/2018

Eksperti i komunikacionit, Nol Dedaj, ka thënë se Kosova ende nuk ka mekanizma që merren me hulumtimin e shkaqeve të aksidenteve. Dedaj në intervistë për ... Read More