Tag: humanitare

Kastrati: Filloi realizimi i projektit “Shtëpia e të Moshuarve” në Suharekë

25/05/2019

Drejtuesi i shoqatës humanitare “Jetimat e Ballkanit”, Halil Kastrati ka njoftuar se kanë nisur punimet e projektit “Shtëpia e të Moshuarve”, në fshatin Gjinoc të ... Read More

Kastrati: Edhe 11 shtëpi të reja në Komunën e Deçanit

21/05/2019

Drejtuesi i Shoqatës Humanitare “Jetimat e Ballkanit”, Halil Kastrati ka njoftuar se do të bëjnë ndërtimin e 11 shtëpive në Komunën e Deçanit për familjet ... Read More

Gjykatat e Kosovës marrin përsipër lëndët e EULEX-it për krime lufte

31/03/2019

Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë, që monitoron proceset gjyqësore për krimet e luftës, ka mirëpritur vendimin e organeve të drejtësisë që në kuadër ... Read More

Kandiq: S’ka normalizim marrëdhëniesh pa zbardhjen e krimeve të luftës

29/03/2019

Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë ka mbajtur një tryezë ku është bërë prezantimi i raportit vjetor mbi monitorimin e gjykimeve të lidhura me ... Read More

Kandiq: Vrasja e shqiptarëve nga njësitë serbe “Akrepat”, a është agresion i NATO-s?

28/03/2019

Themeluesja e Fondit për të Drejtën Humanitare, Natasha Kandiq, ka përkujtuar 20-vjetorin e vrasjes së 14 civilëve nga familja Bogujevci dhe Duriqi në Podujevë nga ... Read More

Blakaj: Në Kosovë për krime lufte janë dënuar gjashtë serbë, në Serbi për krime të kryera në Kosovë janë dënuar 15 serbë (Video)

26/03/2019

Bekim Blakaj nga Fondi për të Drejtën Humanitare (FDH) ka thënë se në Serbi, nga gjykatat e atij vendi, për krime të kryera në Kosovë ... Read More

Natasha Kandiq tregon bisedën me Nekibe Kelmendin, natën kur policia serbe i vrau Bajram Kelmendin dhe dy djemtë e tij

25/03/2019

Themeluesja e Fondit për të Drejtën Humanitare, Natasha Kandiq, ka përkujtuar momentin e vrasjes së avokatit të njohur shqiptar Bajram Kelmendi, bashkë me dy bijtë ... Read More

Në ambientet e MPJ-së shënohet njëzet vjetori i ndërhyrjes së NATO-s në Kosovë

22/03/2019

Me rastin e shënimit të 20 vjetorit të ndërhyrjes humanitare të NATO-s në Kosovë, si një veprim i ligjshëm kundër politikës së spastrimit etnik dhe ... Read More

Komuna e Vushtrrisë dhe Shoqata “Jetimat e Ballkanit” do të ndërtojnë 25 shtëpi për familjet me gjendje të rëndë sociale

01/02/2019

Komuna e Vushtrrisë dhe Shoqata Humanitare “Jetimat e Ballkanit” do të ndërtojnë 25 shtëpi për familjet me gjendje të rëndë sociale dhe që janë pa ... Read More